Vreme čitanja: oko 1 min.

Voditeljka mislila da je intolerantna na gluten, a otkrila je da ima rak pankreasa: Sada je u remisiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Simptomi koje je doživela su tipični za ovu dijagnozu - jak refluks kiseline i intenzivan bol u stomaku

  • 0

Televizijska voditeljka Marija Menunos otkrila je bizaran simptom koji je iskusila nakon što je pojela salatu u avionu, što je na kraju dovelo do dijagnoze raka.

Prošle godine, 45-godišnja američka TV zvezda uživala je u faro salati tokom leta, kada je počela da oseća strašne bolove i nadimanje. Faro je pšenično zrno koje se obično meša sa povrćem, mahunarkama i maslinama za pravljenje salate.

Zbunjena ekstremnom reakcijom svog stomaka, Marija je otišla kod doktora, koji je okarakterisao njene simptome kao bezazlene. Ona je svojom voljom uradila endoskopiju, kolonoskopiju i CT, ali se nije pokazalo ništa loše.

Ali njeni problemi sa bolovima u stomaku su i dalje bili prisutni i intenzivni. Tako je u januaru ove godine uradila je magnetnu rezonancu celog tela, koja je otkrila tumor od 3,9 centimatara na njenom pankreasu.

Sa dijagnozom raka drugog stadijuma otišla je na operaciju da ukloni masu u februaru i sada je u remisiji. Kao meru predostrožnosti, Marija je takođe uklonila deo svog pankreasa, slezine, fibroida i 17 limfnih čvorova kako bi se osigurala da se rak nije proširio.

U razgovoru za "Today", Marija je rekla da je, nakon što je pojela faro salatu, u početku mislila da je u pitanju intolerancija na gluten. To je svakako bila bezazlenija stvar.

Mariji Menunos je dijagnostikovan neuroendokrini tumor pankreasa, mnogo ređi i agresivniji tip raka sa ukupnom petogodišnjom stopom preživljavanja od 53 odsto.

Simptomi koje je doživela su tipični za ovu dijagnozu - jak refluks kiseline i intenzivan bol u stomaku.

- Zaista ohrabrujem svakoga ko ima konstantan bol ili simptome kao što su dijareja, nadimanje, gasovi ili zatvor - morate da pogledate dublje. Nešto se dešava. Mnogi ljudi samo žele da ućutkaju svoja tela i vrate se na posao i u život i pretvaraju se da se to ne dešava - poručuje ona.

(Telegraf.rs)

Video: Srbija na prvom mestu u Evropi po broju žena umrlih od raka dojke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA