Vreme čitanja: oko 2 min.

Melanom joj se vraćao 3 puta: Pobedila ga je i u 4. stadijumu, a do tada živela čekajući najgore

Vreme čitanja: oko 2 min.

U to vreme, najveći izazov je bio ostati priseban i sačuvati mentalno zdravlje kako bi mogla da nastavi bitku. Takođe, pogodila ju je poražavajuća vest da možda nikada neće moći da dobije decu prirodnim putem

  • 0

Kortni Mengan je vodila naizgled normalan život u svojim dvadesetim kada se njen svet srušio.

Iako nije imala nikakve simptome bolesti, njena porodica je primetila da joj mladež na ramenu menja boju i oblik. Uprkos tome što je bila kod dva različita doktora, njena zabrinutost je oba puta odbačena.

Međutim, nekoliko meseci kasnije, otac njene prijateljice, koji je doktor, rekao joj je da specijalista treba da pregleda mladež. Mladež su izvadili i poslali ga na testiranje. Ispostavilo se da je to melanom i da je duboko u njenoj koži.

Dve godine nakon što je pobedila rak, njen melanom se vratio 2019. godine, ali ovog puta bio je agresivan. Ponovo joj je dijagnostikovan, dva puta 2021. godine, nakon što se proširio na njena creva.

Kortni je otkrila da ima rak po četvrti put - samo tri meseca nakon trećeg. On se opet proširio. U to vreme, najveći izazov je bio ostati priseban i sačuvati mentalno zdravlje kako bi mogla da nastavi bitku. Takođe, pogodila ju je poražavajuća vest da možda nikada neće moći da dobije decu prirodnim putem.

Tokom godina, Kortni je prošla tri operacije uklanjanja raka i više od 55 tretmana imunoterapije. Bez raka je skoro dve godine.

- S obzirom na to da sam ga imala četiri puta, previše mi je poznat osećaj da bi se mogao vratiti u bilo kom trenutku, tako da se nikada nisam zaista oslobodila. Osećam se kao da živim svoj život po tri meseca dok čekam svoje tromesečne rezultate skeniranja.

Deleći svoju priču, ona želi da podseti sve da redovno proveravaju sopstvenu kožu kako bi pronašli nove ili promenljive mladeže.

- Upoznajte svoje telo. Izvršite samokontrolu kože između vaših profesionalnih pregleda kože i potražite promene na madežima. Nosite SPF svaki dan. Pobrinite se da nosite SPF svaki dan."

- Izgradite sistem podrške oko sebe i nemojte se stideti da tražite pomoć - savetuje onima koji prolaze kroz rak, piše "7Life".

(Telegraf.rs)

Video: Acibadem Bel Medic i International Womens Club organizovali panel koji edukuje o raku dojke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA