3 sekunde vežbanja dnevno mogu poboljšati vaše zdravlje, potvrđuje studija

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Možda će zvučati čudno, ali je sada to i dokazano

Ova vest će jako obradovati one koji i nisu preterano fizički ili uopšte aktivni.

Naime, jedna studija koju je sproveo profesor Kazunori Nosaka sa Univerziteta u Australiji u saradnji sa Univerzitetom zdravlje i socijalne zaštite u Japanu uspeo je da pokaže da će samo tri sekunde vežbanja na dan poboljšati vaše i ojačati zdravlje.

U studiju su bili uključeni mladi volonteri kojima je naloženo da rade vežbu za biceps od tri sekunde u periodu od dva do tri dana u nedelji u roku od mesec dana. Ono što su rezultati otkrili obradovaće one koji nisu sportski nastrojeni, a to je da je primetno poboljšanje snage kod njih.

Fitnes, tegovi, zdrav život Foto: Pexels

- Naš rad je pokazao da je redovna, kraća vežba korisnija od jednog ili dva velika treninga nedeljno. Sada imamo jasniju predstavu o tome gde je prekretnica gde počinjete da vidite značajne koristi od tako minimalne vežbe - rekao je doktor prenosi "Express".

On je istakao da je potrebno još studija kako bi se ovo potvrdilo, ali da je temelj cele priče postavljen.

Ono što treba napomenuti i podsetiti jeste da i najmanja fizička aktivnost može doprineti boljitku vašeg tela, zato počnite na vreme da mislite o svom zdravlju.

(Telegraf.rs)

Video: MenoFit novi trening program za žene u srednjim i poznijim godinama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA