Šta je zdravije: Konzerva tunjevine u ulju ili u vodi?

   
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Kad nemate mnogo vremena za kuvanje, konzerva tunjevine je uvek dobar izbor: uz dodatak kukuruza, kuvanih jaja i maslinovog ulja možete dobiti ukusnu salatu ili napraviti dobar sendvič sa ražamnim hlebom.

Pri odabiru konzerve tunjevine, mnogi su u nedoumici za koju da se odluče - da li za onu u salamuri ili za onu u ulju.

tuna salata Foto:Shutterstock

Ako planirate da pojedete celu konzervu, onda je bolje da uzmete onu koja se nalazi u salamuri, pod uslovom da je pojedete čim otvorite konzervu, jer ćete tako sačuvati omega-3 masne kiseline u samoj ribi. Ali, ako kupite tunjevinu koja sadrži ulje, pri ceđenju te masti nestaju, piše "Love yourself magazine".

Prema istraživanju, tunjevina u vodi, odnosno u salamuri ima više omega-3 masti nego tunjevina u ulju. U studiji je navedeno da proizvodi prepuni ulja mogu da budu korisniji osobama koje imaju povećanu potrebu za esencijalnim masnim kiselinama.

S druge strane, ako želite da dobijete više vitamina D i selena, tunjevina u ulju je pravi izbor, jer sadrži povećane nivoe po porciji u poređenju sa tunjevinom u vodi, odnosno salamuri.

Međutim, sa stanovišta ukusa, moramo priznati da je tunjevina u ulju ipak ukusnija.

(Telegraf.rs)

Video: Dijeta koja smanjuje rizik od srčanih bolesti kod žena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Takvoc

    7. avgust 2023 | 10:18

    A sto bi bilo ko cedio ulje iz konzerve? Umoci se hleb i pojede, nema tu litar ulja

  • Žika

    7. avgust 2023 | 12:31

    Prelije se tim uljem salata

  • BASA

    7. avgust 2023 | 12:36

    JEDEMO ono šta nam najviše PRIJA i zalijemo čašom " Crnog VINCETA " ! Prijatan ručak !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA