Vreme čitanja: oko 2 min.

Promotivni paket za snimanje PET skena najnovije generacije u "Adžibadem Sistina"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa prevozom i smeštajem do Skoplja

  • 0
Pet Scan Foto: Promo/ Acibadem Sistina

Klinička bolnica "Adžibadem Sistina", u okviru koje radi PET centar, prvi te vrste u Makedoniji i regionu, pacijentima iz Srbije kojima je potreban obezbeđuje PET/KT skener najnovije generacije proizvođača GE. Kreirali smo paket koji ima promotivnu cenu, i u koji je uključeno snimanje, odnosno pet sken, prevoz od Beograda do Skoplja i nazad za Beograd i noćenje sa doručkom i ručkom u Skoplju. Promotivni paket uključuje i troškove pratnje pacijenta. Cena promotivnog paketa je 1.300 evra.

PET/KT je najnapredniji medicinski imidžing, odnosno slikovna dijagnostika, koja ima niz prednosti. Ranije su takve usluge nudili samo udaljeniji evropski bolnički centri. Ovom tehnologijom se preko jednog uređaja dobija definisana slika stanja ljudskog tela i važne informacije o svim funkcijama.

Ovaj snimak najveću primenu ima u onkologiji, ali se primenjuje i u kardiologiji za dijagnostiku ishemijske bolesti srca, u neurologiji kod epilepsije i demencije, pa čak i kod raznih inflamatornih oboljenja. Radi se u "Adžibadem Sistina", koja je jedna od najboljih privatnih klinika u regionu, na nivou svetskih zdravstvenih ustanova.

U onkologiji daje precizne informacije za postavljanje dijagnoze, za određivanje stadijuma bolesti, ali daje i procenu efekata terapije karcinoma.

  • rana dijagnoza
  • tačan stadijum/stadijum bolesti i lokacija raka
  • određivanje metastaza

Izvođenje PET/KT skeniranja zahteva prethodnu pripremu, o čemu će pacijent biti dodatno obavešten u konsultaciji sa lekarom.

Dijagnoza je brza, a medicinski izveštaj sa PET/KT skeniranja se dobija u roku od 48 sati. Prednost je što se pacijent tokom snimanja ne pomera, a ceo proces je veoma kratak, odnosno ne traje više od 20 minuta.

  • dijagnoza jednim skeniranjem
  • brzi rezultat
  • uspešno planiranje radioterapije i hemoterapije

Jedna od ključnih karakteristika PET/CT GE Discovery IQ najnovije generacije je skraćeno vreme snimanja do 50 odsto, kao i smanjenje doze radiofarmaceutika za 30-50 odsto, čime se drastično smanjuje doza zračenja pacijenta.

Snimanje na PET/KT aparatu je bezbedno i bezbolno, a priprema i snimanje nemaju negativnih neželjenih efekata, a jedina kontraindikacija za obavljanje ovog pregleda je period trudnoće. PET/KT skeniranje se može koristiti i kod dece i kod odraslih, kod pacijenata sa implantatima i veštačkim protezama, kao i kod pacijenata sa dijabetesom nakon prethodne pripreme.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA