Kumin je nepravedno zapostavljen začin: Rešava nadutost i topi masne naslage

 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kumin vodi poreklo iz Indije, koristi se već 5.000 godina i jedan je od najstarijih začina na svetu.

Seme kumina izgleda slično kao seme kima, a preporučljivo je da se koriste samo zreli plodovi. Ima jak miris i specifičan i nametljiv ukus. Najčešće se koristi kao začin za ribu, roštiljska jela i variva. Evo koje dobrobiti donosi organizmu.

1. Odličan diuretik

Kao biljka kumin je dobar za varenje i za eliminisanje viška tečnosti iz organizma. Uz to, stimuliše želudačnu sekreciju, a istovremeno ublažava grčeve i eliminiše gasove iz creva.

2. Topi masne naslage

Konzumiranjem ovog začina ubrzaće se topljenje masnih naslaga ako ga koristite u formi praha ili semena. Najbolje je da ga koristite u kombinaciji sa jogurtom.

3. Rešava problem nadimanja

Često se koristi kao lek protiv nadimanja. Ukoliko vas muči ovaj problem, žvaćite prstohvat semenki kumina nekoliko puta dnevno.

4. Eliminiše zadah

Kumin se može upotrebljavati kao osveživač daha. Kašiku kumina zagrejte u šerpi oko pet minuta, pa dodajte 250 ml vode i ostavite da proključa. Šerpu pokrijte i ostavite da osvežavajuća vodica odstoji pet minuta. Procedite i dok je napitak topao isperite usta.

Video: Kako do savršeno začinjene salate

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA