"Zbog retkog poremećaja moje grudi ne prestaju da rastu": Ispovest žene koja ima gigantomastiju

Mladoj majci su za kratko vreme grudi porasle za trećinu, a lekari još nisu ustanovili uzrok

  • 0
Pamelija Printskrin:TikTok/misspamme

Pamelija Džej (27) oduvek je želela da ima bujno poprsje, ali se zabrinula kad je shvatila da je obim njenih grudi za godinu dana dramatično porastao.

U martu 2022. godine otišla je kod doktora i saopštila mu da je obim njenih grudi za godinu dana porastao sa 100 na 130 centimetara. Tad joj je ustanovljeno retko stanje – gigantomastija, piše "Nypost".

Ovo stanje izaziva brz, prekomeran rast tkiva dojki i može da izazove bol u dojkama, ulceraciju ili infekciju, probleme sa držanjem, bolove u leđima i hroničnu povredu interkostalnih nerava. Stanje može da bude uzrokovano brojnim faktorima, uključujući hormonske promene, lekove i autoimune bolesti.

Uzročnik gigantomastije kod Pamelije za sada nije poznat.

Ova mlada žena je navela da pati i od sindroma policističnih jajnika, zbog čega se podvrgla dodatnim analizama kako bi se utvrdilo da li postoji veza između ove bolesti i gigantomastije.

Pored toga što trpi fizičke bolove, Pamelija se zbog gigantomastije suočava i sa psihičkim problemima. Teško joj je da pronađe adekvatnu odeću, a još joj teže pada suočavanje sa nepristojnim pogledima i neprimerenim komentarima na račun njenog fizičkog izgleda.

Pokušala je da reši problem tako što je smršala, ali joj gubitak kilograma nije doneo željeni rezultat. Njen sledeći korak je, kako najavljuje, odlazak na operaciju smanjivanja grudi.

Pamelija je majka jednog deteta i žarko želi da se iznova okuša u toj ulozi. Lekari su je posavetovali da sačeka sa intervencijom posle porođaja.

Naime, postoji šansa da bi njene grudi i posle smanjenja opet mogle da porastu.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA