≫ 

Za tačku na faci mislila da je mrlja, a onda je pogledala Fejsbuk uspomene: "Da to nisam uradila, umrla bih"

Kada je videla svoju staru fotografiju odmah je znala da nešto nije u redu

  • 1
Jennifer Pineirovigo Foto: Instagram/thebleepingteacher

Žena tvrdi da su joj Fejsbuk uspomene pomogle u borbi protiv smrtonosne bolesti. Dženifer Pineirovigo, sa Floride, rekla je da je primetila malu tačku ispod desnog oka i da je zakazala pregled kod dermatologa. Kasnije je otkazala svoj termin kada je ono što je mislila da je samo mrlja počelo da bledi. Nakon što je videla svoju sliku iz 2020. na Fejsbuku, 40-godišnja mama je primetila istu tačku na licu i odlučila da je proveri.

- Na mom Fejsbuku se pojavila uspomena. To je bila fotografija koju sam postavila pre dve godine, a tačka je bila veoma jasna na mom licu. Palo mi je na pamet da je to zabrinjavajuće, pa sam zakazala još jedan termin - priča Dženifer, a prenosi NY Post.

U martu 2022, Dženiferin je dijagnostikovan karcinom bazalnih ćelija (BCC) - vrsta raka kože koja se najčešće razvija na delovima kože izloženim suncu, prema Klinici Mejo. Zakazala je operaciju pod nazivom Mohsova operacija - postupak koji se koristi za lečenje raka kože koji uključuje odsecanje tankih slojeva kože kako bi se otklonile ćelije raka. Nije bila u totalnoj anesteziji, već samo deo operabilnog podrčja.

@thebleepingteacher 11 days post-op and couldn’t be happier #cancerface #skincancer #cancersucks #scars #scarrevision #plasticsurgery #plasticsurgeon #positivevibes #lovingmyself #mohs #basalcellcarcinoma #lifeaftercancer ♬ original sound - Jennifer

- Nakon što su skinuli prva tri sloja kože, počela sam da se pomalo brinem jer sam videla štetu koju je rak ostavio za sobom. Doktor je čak došao i rekao mi da će mi trebati plastična operacija da to popravim. Potom su uklonili još dva sloja, gde su bili sigurni da više nema raka. Ceo proces je bio neverovatno grozan - nastavila je ona.

Plastični hirurg je zakazao operaciju kako bi joj popravio rupu na licu.

Njenom licu je trebalo oko dva meseca da se oporavi, ali je morala da ide na još jednu operaciju da zaleči ožiljak kada je shvatila da je alergična na mast koju je koristila da bi ga izbledela. Ali Pineirovigo još nije završio sa operacijama. Primetila je da su joj linija osmeha i koža ispod oka zategnute i zakazala je još jednu operaciju kako bi rešila problem.

- Tužna sam što moram da se borim sa malim ožiljcima na licu do kraja života, ali ću zauvek biti zahvalna na činjenici da sam slušala svoj instinkt o i zapravo otišla kod dermatologa, jer da nisam mogla bih biti mrtva upravo sada - rekla je Pineirovigo.

Njeno iskustvo posle operacije nije bilo najlakše. - Imati novo lice sa kojim se treba boriti takođe je donelo neke izazove, ali volim da istražujem kako mogu da prekrijem svoj ožiljak šminkom - rekla je ona.

Video: Otišla u muzej pa na termalnoj kameri videla da ima rak dojke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA