Bila je zavisna od solarijuma, a onda joj se na glavi pojavila kvrga: "Cista me je umalo koštala života"

 
 
  • 4

Mama troje dece suočila se sa teškom dijagnozom pošto se godinama dva puta nedeljno izlagala “veštačkom suncu” kako bi uvek imala preplanuli ten

Odlazak u solarijum možda jeste brz i lak put do preplanulog tena, ali trostruka mama Niki Murtag (37) iz Londona nikada više neće na taj način promeniti boju kože.

Zbog stalnih odlazaka pod “veštačko sunce” Niki je dobila rak kože i ogromnu rupu na glavi; na tom mestu, otkriva, kosa više neće moći da poraste.

Niki je odlazila u kozmetičke salone i solarijume od svoje 20. godine i vremenom je od toga postala zavisna.

Duže od 10 godina sunčala se u solarijumu barem dva puta sedmično, ali je 2016. godine shvatila da radi nešto pogrešno, jer joj se na glavi pojavila kvrga. Posetila je svog lekara opšte prakse i oba puta joj je, tvrdi, rečeno da je u pitanju “samo kozmetički problem”, odnosno cista.

Međutim, situacija se nije popravljala i dve godine kasnije kvrga je počela da raste. Tad je Niki odlučila da ode kod dermatologa koji joj je prilikom prvog pregleda rekao da ima rak kože koji bi mogao da je košta života. Urađena je i biopsija kojom je potvrđena teška dijagnoza.

- Radim u bolnici "Royal Marsden" i videla sam mnogo slučajeva raka, ali sam opet užasnuta svaki put kada čujem takvu dijagnozu. Nisam smela da kažem svojoj deci da i sama imam tu dijagnozu, jer sam bila svesna da će ona to veoma teško prihvatiti - kaže Niki.

Operisana je, a onda podvrgnuta plastičnoj operaciji. Iako je sada zdrava i van životne opasnosti, ostaće joj trajni razdeljak između pramenova kose koja na tom mestu, objašnjava Niki, više nikada neće moći da poraste.

Zato je Niki napravila "TikTok" nalog na kom deli svoje gorko iskustvo i daje savete o raku kože kako bi podsetila ljude koliko bi trebalo da vode računa o svom zdravlju.

- Ne dopada mi se kako sada izgledam, ali ovo su moji ožiljici od borbe i podsetnik na ono kroz šta sam prošla - kaže Niki.

- Učiniću sve što mogu da bih pomogla ljudima koji imaju rak kože.

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    29. jul 2022 | 15:05

    Jesi i dalje zavisna zbog tamnje puti da bi drugi rekli VAU.

  • lana

    29. jul 2022 | 15:05

    Pitam se zasto uvek mora da se naglasi da je zena mama i to koliko dece ima. Kada se pise o muskarcu, to se ne spominje toliko cesto

  • Darija

    29. jul 2022 | 23:04

    Au šta uradi ženo, sad ti koža pirgava kao guščije jaje. Dva puta nedeljno ići u solarijum??? To može samo poremećen um.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA