Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto ne biste smeli da mokrite u tuš kabini: Loša navika koja može biti štetna po bešiku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saveti urologa za treniranje bešike

  • 0

Doktorka Tereza ​​Irvin iskoristila je platformu TikTok kako bi podelila svoje mišljenje na temu da li je mokrenje u tuš kabini loše i zašto. Ona je to objasnila najprostije, navodeći da, iako je pravilno isprazniti bešiku dok stojite, vaš mozak će se istrenirati da ispušta urin svaki put kada čujete kako voda teče

- Ne želite da to radite stalno jer svaki put kada čujete zvuk vode, vaša bešika će poželeti da sispusti urin, jer je navikla da to radi kada čuje zvuk vode pod tušem - objasnila je ona i dodala da će nagon za mokrenjem javiti kada god perete sudove, perete ruke ili čujete vodu kako teče.

Dr Alisija Džefri-Tomas, koja je terapeutkinja za karlično dno iz Bostona, složila se sa dr Irvin, detaljno opisujući opasne nuspojave koje mogu proizaći iz mokrenja koje se obavlja dok stojite pod tekućim mlazom vode.

@thepelvicdancefloor Reply to @gwas007 why you shouldn’t pee in the shower (probably part 1 of multiple?) #learnontiktok #tiktokpartner ♬ Similar Sensation (Instrumental) - BLVKSHP

- Ako piškite dok voda teče, stvarate vezu u svom mozgu između zvuka tekuće vode i potrebe da piškite - rekla je svojim pratiocima na TikToku.

- Pokušajte da piškite pre nego što uključite vodu pod tušem, a ako dobijete želju da piškite dok ste unutra, pokušajte da to ignorišete - preporučila je dr Džefri-Tomas.

@thepelvicdancefloor How to Train Your Bladder - Part 1 #LearnOnTikTok #TikTokPartner #bladdertraining #bladderretraining ♬ TIDE TO YOUR SOUL - C. Paul Chantrill

U seriji videa pod naslovom Kako da trenirate bešiku, saveti lekara su da pokušajte da koristite kupatilo samo tri do četiri puta tokom dana, ali najmanje dva. - U idealnom slučaju, ne bi trebalo da ustajete noću - objasnila je dr Džefri-Tomas. Ako stalno popuštate u želji da odmah odete u kupatilo, onda trenirate svoj mozak da češće šalje taj signal vašem telu.

(Telegraf.rs)

Video: Kada tuširanje krene po zlu: Odlučili da okupaju bebca, on doslovno zalio celu kuću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA