Zovu ga "žderavac": Fitnes trener svakog dana pojede sirov mozak teleta, ali to nije sve!
Masovnom upotrebom interneta omogućeno nam je da zavirimo u privatne kutke nepoznatih ljudi i na drugom kraju sveta. Različiti stilovi života, treninga, putovanja, a ono što najviše privlači pažnju jesu režimi ishrane koje primenjuju drugi ljudi.
Jedan od onih koji su u poslednje vreme privukli veliku pažnju javnosti zbog svog režima ishrane, jeste Viam Briš (31), fitnes trener iz Los Anđelesa.
Njegovom ishranom ljudi na internetu bili su zaprepašćeni, a mnogi i zgroženi, jer Viam konzumira samo sirovo meso, a najčešće bira iznutrice.
On tvrdi da mu ovakav način ishrane pomaže da se oseća zdravo i mnogo bolje nego kada se pridržavao biljne ishrane. On tvrdi da mu je baziranje ishrane na namirnicama biljnog porekla, izazvalo zdravstvene probleme, pa čak i upale.
Posle posete lekara, vratio se svojim obrocima od sirovog mesa.
- Prvo sam prešao na kuvanon meso, jer mi je doktor rekao da imam upale u svom probavnom i nervnom sistemu - rekao je on.
- Kada sam počeo da primenjujem ovaj režim, počeo sam da čitam i knjige o prednostima mesa i mnogi lekari jedu sirovo meso, pa sam odlučio i to da probam - dodaje ovaj mladić.
On takođe tvrdi da ovakav način ishrane može da drži pod kontrolom dijabetes, krvni pritisak i mnoga srčana oboljenja, ali i autoimune bolesti, ali nijedna od ovih tvrdnji nije potrkepljena zvaničnim medicinskim istraživanjima.
Uopšteno govoreći, konzumacija sirovog mesa je veoma kontroverzna tema i mnogi nutricionisti su veliki protivnici.
Uprkos mogućim rizicima, Viam kaže da nema o čemu da brine.
- Možda rizikujete da obolite od neke bakterijske infekcije, ali zdrava creva su potpuno sposobna da unište štetne bakterije - rekao je on.
Njegova ishrana se sastoi od 90 odsto sirovog mesa, ranije je konzumirao 2.400 kalorija dnevno, ali sada unosi čak 4.500 kalorija.
Za doručak jede pola kilograma sirove govedine izblendane sa dve kašičice putera, pola kašičice soli i sirovim jajima.
Za ručak pojede teleće testise, mozak, jagnjeću džigericu, goveđe srca, bubreg, koštanu srž i sirovi puter.
A za večeru sirove odreske i puter, koji ponekada kombinuje sa proteinskim šejkom.
- Nisam ljubitelj sirove piletine i svinjetine, zapravo, nikada ih nisam ni probao. Ne jedem ih ni kuvane - kazao je ovaj neobični mladić.
Svoj način ishrane Viam deli na društvenim mrežama, gde privlači veoma veliku pažnju, ali ne podržavaju ga svi.
(Telegraf.rs)
Video: Put zaleđen kao staklo, mrak i vožnja kao u horor filmu: Kraljica beogradskih šuma okovana ledom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.