5 namirnica koje ne goje, a daju osećaj sitosti: Neke mogu da zamene grickalice

 
 
 ≫ 
  • 0

Neka hrana je odlična za čuvanje "dobre linije" i uz nju nikada ne osećate glad

Grčki jogurt uglavnom mešamo sa voćem Foto: Shutterstock

San mnogih ljudi je da se hrane kvalitetno, a da to ne utiče na njihovu telesnu težinu, odnosno da ne dobijaju kilograme.

Nutricionisti tvrde da postoji pet vrsta namirnica koje možete jesti u svako doba, koje će vam dati osećaj sitosti, a sa kojima se nećete ugojiti ni gram.

1. Sir

Sir je dobra noćna grickalica ako ga jedete umereno, što znači nekoliko kockica. Sadrži puno proteina tako da će vas zasititi sve do jutra.

Ako se opredelite za mladi sir, biće to pun pogodak. Naime, mladi sir sadrži puno kazeina, mlečnog proteina bogatog aminokiselinama, koji se sporo razgrađuje i povećava osećaj sitosti.

2. Grčki jogurt

Istraživanja su pokazala da je grčki jogurt savršen zalogaj u kasnim noćnim satima. Sadrži puno belančevina, malo masnoća i malo šećera. Dodajte mu malo voća poput jagoda, kojima je sada vreme, kako bi bio još ukusniji.

Kajgana, omlet, doručak, jaja Foto: Shutterstock

3. Jaja

Jedno jaje ima samo 75 kalorija, ali je puno proteina i daće vam osećaj sitosti. Pored toga što su hranljiva, spadaju i u izuzetno zdrave namirnice, pa se preporučuju u ishrani najmanje dva puta sedmično.

4. Povrće

Povrće je izuzetno zdravo. Od zelenog poput spanaća ili blitve napravite smuti. Ako vam se nešto gricka, isecite šargarepu ili celer na štapiće i jedite ih umesto čipsa.

5. Banane

Banane su kalorične, sadrže veliku količinu kalijuma i magnezijuma, pa doprinose osećaju opuštanja. Takođe, sadrže i melatonin koji će vam pomoći da lakše utonete u san.

Video: Zoran je dokazao da je u Srbiji apsolutno sve moguće, čak i dobrička banana

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA