Mala Mia je od bola u nozi došla do dijagnoze akutne limfoblastne leukemije: Danas motiviše druge da pomognu

 
 
 ≫ 
  • 1

Mia Pirs se izborila sa akutnom limfoblastnom leukemijom koja joj je dijagnostifikovana kada je imala samo dve godine

Sa dve godine Mii Pirs je dijagnostikovana akutna limfoblastna leukemija i nakon višegodišnjeg intenzivnog lečenja, sada je u remisiji, a njena porodica se zalaže za pomoć drugoj bolesnoj deci.

Inspirisan borbom svoje ćerke Mie, otac Rajan je želeo da uzvrati bolnici koja je podržala njihovu porodicu u borbi.

Dijagnoza i lečenje

Mia je osećala bol u nozi, tačnije u zglobu i počela je da šepa, a nakon što ultrazvuk i rendgenski snimci nisu pokazali nikakve povrede, njen porodični lekar opšte prakse poslao ih je u lokalnu hitnu pomoć na analize.

Nakon dijagnoze, Mia i njena porodica su prebačeni u Kvinslendsku dečju bolnicu u Brizbejnu i morali su da ostanu tamo 10 meseci dok je bila podvrgnuta intenzivnom lečenju. Ukupno, Mia je prošla tri i po godine lečenja, tokom kojih je imala bezbroj injekcija hemioterapije, četiri aspiracije koštane srži, stotine doza oralnih steroida, šest operacija, 15 hitnih intervencija u Hitnoj pomoći, mnogo doniranih jedinica krvi, kao i mnoštvo svakodnevnih provera krvne slike.

Remisija i borba za pomoć drugima

Mia je sada u remisiji, ali njeni roditelji su živeli u strahu da će se bolest kad-tad vratiti, budući da se uznemire i pomisle najgore čak i kad Mia ima najobičniju prehladu.

- Uprkos svemu, najbolja iskustva u bolnici su uvek bila sa Fondacijom za dečiju bolnicu, od onkoloških volontera do volontera koji su danonoćno bili pored kreveta – ne možemo im dovoljno zahvaliti na sreći koju su doneli našoj devojčici. Njihova dobrota mi još uvek tera suze na oči - izjavila je Miina mama.

Mia i njena porodica sada dele svoju priču još šire kako bi pomogli drugoj bolesnoj deci i ohrabrili lokalno stanovništvo da doniraju za podršku Fondaciji dečje bolnice.

- Svaka pojedinačna donacija, bez obzira na veličinu, pomaže nam da radimo čuda za bolesnu decu baš kao što je Mia - rekla je gospođa Džeri.

Kada je njen tata Rajan Pirs organizovao akciju prikupljanja sredstava "Dad’s Day Out" za Fondaciju za dečiju bolnicu prošle godine, nije ni zamislio da će to dovesti do donacije od 8000 dolara za pomoć bolesnoj deci.

Mijina borba inspiriše mnoge i pomaže u lečenju druge dece.

Video: Humani bajkeri Vranja: Vozili i prikupljali novac za lečenje malog Vukana

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA