Više od 600 stručnjaka na kardiovaskularnom Kongresu u Bijeljini: Zaštita srca i krvnih sudova u postkovid eri

 
  • 0

Na Kongresu će, pored kardiologa učestvovati i neurolozi, endokrinolozi, nutricionisti, klinički farmakolozi, psiholozi, psihijatri i lekari drugih specijalnosti, kao i doktori porodične i sportske medicine, ali i medicinske sestre – tehničari

U Bijeljini, u Etno selu Stanišići, sutra počinje drugi međunarodni Kongres HISPA BH i ISVH pod nazivom "Sveobuhvatni pristup u zaštiti srca i krvnih sudova-postkovid era" koji će trajati do 3. aprila. 

Kongres se održava pod generalnim pokroviteljstvom Predsednice Republike Srpske, gospođe Željke Cvijanović i uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Porfirija i Njegovog preosveštenstva vladike Fotija.

Svečani program otvaranja Kongresa je sutra u sali Moskva sa početkom u 19 časova.

Predavači na Kongresu će biti vodeći svetski stručnjaci iz oblasti kardiovaskularnih bolesti koji će doprineti razmeni novih znanja i iskustava. Za registraciju je do sada prijavljeno više od 600 učesnika iz zemlje i sveta, te domaćini ocenjuju da će ovaj naučni skup biti najveći do sada, u Republici Srpskoj.

Osim iz Republike Srpske, BiH i Srbije, dolaze predavači iz Francuske, Japana, Južne Koreje, Danske, Portugala, Bugarske, Hrvatske, Rusije, Izraela i Litvanije. Procena je da će za tri dana Kongres posetiti blizu 1.000 ljudi.

Program Kongresa je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Republike Srpske.

Na Kongresu će, pored kardiologa učestvovati i neurolozi, endokrinolozi, nutricionisti, klinički farmakolozi, psiholozi, psihijatri i lekari drugih specijalnosti, kao i doktori porodične i sportske medicine, ali i medicinske sestre –tehničari.

U poslednjih sto godina smo u neprekidnoj borbi sa pandemijom kardiovaskularnih bolesti, a poslednje dve godine i sa pandemijom kovid 19, koja dodatno oštećuje srce i krvne sudove. Domaćini poručuju da se nalazimo na pragu teškog perioda, s toga moramo imati jasne smernice i da se pred građane izađe sa jasnim programima zaštite zdravlja, a tome će u značajnoj meri doprinijeti ovaj Kongres.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA