Ispovest poznate autorke: Kako joj se godinu i tri dana od smrti tromesečne bebe promenio život iz korena

 
 
  • 0

Držanje Nikolasa u ​​naručju bila je prekretnica za tugu ove mame. Godinu i tri dana nakon što joj je preminula tromesečna beba, sin joj je povratio volju za životom

Anabel Karmel, autorka knjiga o dečijoj ishrani, jedne večeri je otišla u sobu kako bi obišla svoju tromesečnu ćerkicu i zatekla je kako je bebu Natašu kako prevrće očima unazad i kako joj se ručica nekontrolisano trza. Majka ju je odmah odvela kod lekara van radnog vremena, ali su se obe jako brzo vratile kući, jer je doktor rekao da nema mesta za brigu i uverio je mladu mamu kako je zapravo sve u redu.

Sledećeg dana su otišle ​​kod Anabelinog lekara opšte prakse i on je, nakon što je pregledao bebu, otišao i rekao da ide kod drugog pacijenta. Ispostavilo se da je zapravo pokušavao odmah da obezbedi krevet maloj Nataši jer je znao da nešto strašno nije u redu sa bebom. Umrla je pet dana kasnije od encefalitisa, verovatno izazvanog poljupcem nekoga ko je imao herpes. Roditelji su morali da donesu odluku o tome hoće li je skinuti sa respiratora.

- Mislite da nikada više nećete biti normalni. Osećala sam se kao da se moj život završio i, iako nikada ranije nisam bila depresivna, upala sam u crnu rupu. Znala sam da mi nikakvo savetovanje neće pomoći. Bilo je trenutaka kada sam mislila da ne mogu dalje. Stalno sam se osećala kao da me nešto pritiska i guši. Proživljavala bih traumu svakog jutra kada bih se probudila i shvatila da to nije bila samo užasna noćna mora - izjavila je Anabel u razgovoru za "The Telegraph".

Anabel je bila neutešna. Znala samo jedno - da želi da bude mama.

Znala je da želi ponovo da zatrudni. Mislila je da će joj još jedno dete koje raste u njoj pomoći da se pomiri sa onim što se dogodilo. Ubrzo se ispostavilo da je prilično brzo zatrudnela i da je, čim je to saznala, osetila neverovatnu smirenost, imala je osećaj da će sve biti u redu. Porođaj je bio veoma iznenadan i traumatičan.

Brinula se da će izgubiti i drugo dete, međutim olakšanje je usledilo onda kada je začula plač bebe Nikolasa, samo godinu i tri dana nakon Natašine smrti.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Annabel Karmel (@annabelkarmel)

Nikolas je bio zdrava beba, ali je odbijao da jede. Zabrinuta mama dovijala se na sve načine ne bi li ga naterala da bar nešto pojede. Odatle se rodila ideja da svoje recepte deli drugim mamama iz okoline, a potom je to postao pravi biznis.

Bilo je potrebno dve i po godine kako bi objavila kompletan planer obroka za bebe i mališane, što se desilo pre nešto više od 30 godina. Ona napominje kako to nije učinila da bi zaradila novac ili radi karijere, već je to bio katarzičan način da pomogne sama sebi i da se pomiri sa smrću kćeri, a opet da učini nešto i za Nikolasa i sve druge bebe i mame.

Pored Nikolasa, Anabel ima i ćerku Laru i Skarlet.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA