Sanja Škodrić: Skoro sve vrste raka dojke pokrivene su savremenom terapijom

 
  • 0

Direktorka Republičkog fonda za zadravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Škodrić izjavila je da je više od 90 odsto različitih vrsta karcinoma dojke pokriveno najsavremenijim lekovima o trošku države. Uskoro će i preostalih desetak procenata dobiti najnoviju terapiju

Više od 90 odsto različitih vrsta karcinoma dojke pokriveno najsavremenijim lekovima o trošku države, a uskoro će i preostalih desetak procenata dobiti najnoviju terapiju, izjavila je danas za Tanjug direktorka Republičkog fonda za zadravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Škodrić povodom Nacionalnog dana borbe protiv karcinoma dojke.

- RFZO poslednje četiri godine kontinuirano stavlja najsavremeniju terapiju na listu lekova o trošku države, tako da je trenutno preko 90 odsto različitih karcinoma dojke pokriveno savremenom terapijom -  rekla je Škodrićeva Tanjugu.

Ona je izrazila zadovoljstvo što su skoro sve obolele žene pokrivene ovom terapijom, s obzirom na to da se radi o najčešćem malignom tumoru kod žena u našoj zemlji.

U Srbiji svakog dana 13 žena dobije dijagnozu karcinoma dojke. Ovo je ujedno i najčešći maligni tumor kod žena i vodeći uzrok prevremenih smrti kod žena.

Broj novoobolelih i umrlih iz godine u godinu raste, a u našoj državi se bolest i dalje najčešće otkriva u odmaklim fazama bolesti. Prema statističkim podacima, u Srbiji godišnje od raka dojke oboli oko 4.000, a bitku za život izgubi njih 1.600.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Helikopter EUROR-a iznad Jablanice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA