Zašto malo jedemo kuvanu hranu i da li je baš sva junk food toliko loša?
U novoj epizodi podcasta "Teorija zdravlja" saznajte sve što ste hteli da znate o holističkom pristupu zdravlju, a niste imali koga da pitate
Kada pričamo o zdravlju u današnjem modernom vremenu uvek se lakše odlučimo za neke moderne dijete koje nam se serviraju uglavnom sa zapada, a zaboravljamo našu tradicionalnu hranu.
Kad pogledate slike vaših predaka, deka, baka, videćete da je na tim slikama malo gojaznih ljudi, a tajna je u tome što su jeli tradicionalnu kuvanu hranu.
Da li je vreme da se vratimo tradiciji i da umesto modernih jela jedemo naša tradicionalna - punjene paprike, sarmu, kuvani grašak, pasulj, sočivo, podvarak, sladak kupus sa mesom...?
Upravo o ovoj temi govori prof. dr Svetlana Stanišić sa Univerziteta Singidunum.
Ujedno, ona vam otkriva da i sva takozvana junk hrana nije baš nezdrava, ako se jede u umerenim količinama.
Pogledajte i poslušajte novu epizodu podcasta "Teorija zdravlja" na početku teksta i možete da naučite mnogo stvari.
Video: Podcast: Teorija zdravlja #1: Fitnes ishrana nije uvek zdrava, nekad ima i nekih negativnih efekata
(Telegraf.rs)
Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.