Top 3 razloga zbog kojih bi trebalo jesti kruške: Hranljivije su od jabuka i pune minerala

   ≫ 
  • 0
Kruška, voće Foto: Pixabay

Sigurno ste već milion puta čuli savet kako bi, pre ili posle obroka, trebalo pojesti jabuku zbog većeg osećaja sitosti. Ali, jeste li znali da je hranjiva vrednost kruške veća od one koju imaju jabuke?

Slasne i mirisne kruške važe za jednu od najzdravijih voćki na svetu. Rastu na mnogim meridijanima, a u Srbiji su zastupljene od juna do kasne jeseni.

Plodovi krušaka su prepuni minerala kalijuma, bakra, fosfora, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa i brojnih mikroelemenata. Bogati su vitaminima, K, A i C, kao i većinom vitamina iz grupe B i D.

Međutim, pored vitamina i minerala koje možemo da unesemo u telo, kruške imaju još mnogo blagodeti.

1. Ubrzavaju metabolizam

Kruške sadrže veliki broj vlakana koje normalizuju i ubrzavaju varenje i takođe pospešuju rad creva. Kruške ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas zasititi, tako da su odlična namirnica za sve one koji žele da izgube kilograme.

2. Čiste organizam

Ovo voće ima pozitivan efektan na jetru, bubrege i želudac i omogućava ovim organima da se oporave i očiste, a šećeri iz nje ne zahtevaju lučenje insulina za varenje, pa se zato kruške preporučuju dijabetičarima.

3. Jačaju imunitet

Kruška je bogata antioksidansima koji smanjuju nivo slobodnih radikala u telu. Sadrži vitamine i minerale koji će pomoći organizu da se obrani od virusa i prehlade.

Ubacite dve kruške sa drugim omiljenim voćem u blender i okrepite telo.

Video: Otvorena najveća plantaža organskih jabuka u Srbiji

(Telegraf.rs)

Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA