Kad je zdravije koristiti mast, a kada ulje? Naš doktor daje savete zlata vredne

 ≫ 
  • 0
Svinjska mast Foto: Shutterstock

Iako je većina generacija rođena na našim prostorima odrastala na hrani pripremljenoj na masti, ova namirnica je u jednom trenutku proglašena krivcem za visok holesterol i višak kilograma.

Mnoge domaćice “proterale” sa mast iz kuhinje i počele da spremaju hranu na ulju, uverene da će tako sačuvati zdravlje članovima porodice.

Ali, da li je mast zaista toliko loša, a ulje zaista toliko dobro?

Sve zavisi od toga šta od hrane pripremate i kad i kako koristite neku od ove dve masnoće.

- Ako birate između masti i ulja, bolje je da se opredelite za mast - kaže dr Saša Plećević, poznatiji kao Dr FeelGood, promoter zdravih stilova života.

- Ali, ako, na primer, spremate ćuretinu, spremite je bez masti i prelijte hladno ceđenim maslinovim uljem.

Velika greška je, ističe Dr FeelGood, pripremanje hrane na maslinovom ulju. Naime, ovo ulje prilikom termičke obrade gubi blagotvorna svojstva.

@zona_zdravljaPripremati hranu na ulju ili na masti?♬ original sound - zona_zdravlja

Inače, dr FeelGood autor je prvog i jedinog ONLINE programa "Zona zdravlja" po promo ceni od 3.999 dinara mesečno, a koji uključuje besplatan fitnes bicikl sa tabletom i potrebnim rekvizitima na revers, besplatan pregled, personalizovan program ishrane, individualno programiran trening, 24-časovnu kontrolu i podršku, kao i njegove savete lično. Dovoljno je samo 30 minuta tri puta nedeljno!

Video: Trikovi da u svom domu imate lekovite sastojke za svako jelo: Cvet začinskog bilja koji večno traje

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA