3 godine jede sirovo meso, iznutrice i jaja: "Nikada nisam bio bolestan od ove hrane"

 
 
  • 1

Omiljene namirnice su mu pileća džigerica, govedina sa maslacem i ovčji mozak

Veston, Jede živo meso, fičer Foto: Instagram/therealnaturalhumandiet

Masovnom upotrebom interneta omogućeno nam je da zavirimo u privatne kutke nepoznatih ljudi i na drugom kraju sveta. Različiti stilovi života, treninga, putovanja, a ono što najviše privlači pažnju jesu režimi ishrane koje prate drugi ljudi.

Čovek koji je poslednji u nizu privukao pažnju jeste Veston Rou (39) iz Nebraske, koji redovno konzumira sirove namirnice životinjskog porekla.

Kako tvrdi, on je istražio zdravstvene prednosti sirovog mesa, pa je u potpunosti prešao na ovakav način ishrane. Za ovaj režim kaže da mu je mnogo pomogao da podigne energiju.

On već tri godine redovno jede namirnice poput sirove govedine, piletine i iznutrica, a sve nabavlja sa lokalnih farmi.

- Rekao bih da u ovom trenutku jedem 99 odsto svežeg sirovog mesa i nikada nisam bio bolestan od ove hrane. Više ne konzumiram prerađenu hranu i da budem iskren, nimalo mi ne nedostaje. Meso i sirove mlečne proizvode nabavljam od lokalnih farmera i prijatelja koji imaju stoku, a ja u svojoj bašti uzgajam voće - rekao je on.

Na hranu troši oko 14.500 dinara nedeljno, a u danu pojede od dva do tri obroka.

- Ponekad preskočim doručak, ali ako sam gladan obično pojedem tri ili četiri sirova jaja i neko voće. Ručak je moj najobilniji obrok, tada pojedem oko pola kilograma sirovog mesa, neslani maslac i tri do četiri jaja. Za večeru dodajem i kuvani krompir. Dezert je sladoled napravljen od sveže pavlake, mleka, jaja i meda - objašnjava on.

Omiljene namirnice su mu pileća džigerica, govedina sa maslacem i ovčji mozak. Na meniju mu se ponekada nađu čak i oči od ovce.

Kako kaže, izbegava dodavanje začina. Iako je pre tri godine počeo da primenjuje ovakav način ishrane, oduvek ga je zanimalo i stalno se edukovao o najboljim načinima za održavanje kondicije.

- Shvatio sam da moja ishrana mora da se promeni kada sam počeo da osećam zaista čudne simptome poput ekcema, vrtoglavice i umora - rekao je on.

Jedna od namirnica koja je posebno kontroverzna u njegovoj ishrani je sirova piletina, zbog potencijalnog rizika od trovanja salmonelom.

- Verujem da sirovo meso ima prirodnu ravnotežu bakterija koje deluju simbiotski sa našim telima i služe svrsi. Pojeo sam stotine kilograma sirove piletine i daleko sam od bilo kakve bolesti - objasnio je on.

Svoje prehrambene navike i fotografije obroka Veston deli na Instagramu i YouTube-u, a iako dobija mnogo negativnih komentara, kaže da ga prijatelji i porodica podržavaju.

(Telegraf.rs)

Video: Konferencija povodom beogradske premijere filma "Megdan: Između vode i vatre" u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    12. oktobar 2021 | 12:48

    Sve je dobro dok jedes to zivo zivotinjsko meso ,bojim se da se ne prebacis posle na ljudsko ,e to je onda problem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA