Lečenje pijavicama: Tretman za zdravlje i lepotu koji su koristile ruske carice

 
 
 ≫ 
  • 0

Piju krv, ali i leče. U današnjoj epizodi emisije "Zdravi i srećni" otkrivamo vam blagotvorna dejstva tretmana sa pijavicama

U emisiji "Zdravi i srećni" Telegraf.tv-a upoznaćemo vas sa svim aspektima zdravlja. Dobićete savete o prevenciji i lečenju brojnih stanja i bolesti od lekara iz zemlje i inostranstva. Čućete i iskustva onih koji su vodili borbe sa zdravstvenim tegobama.

Lečenje pijavicama poznato je kao hirudoterapija, koja je primenjivana još u Egiptu. O tome koliko su pijavice dobre za naše zdravlje pisao je Hipokrat, a i ruske carice su često upotrebljavale pijavice za ulepšavanje.

Pojačano interesovanje za lečenje pijavicama primetno je poslednjih godina u čitavom svetu, što i ne čudi, jer je naučno dokazano lekovito dejstvo čak 500 fermenata koje ovi mali člankoviti crvi ubrizgavaju nakon što probuše kožu i tokom isisavanja krvi.

Hirudoterapija ima posebno mesto u lečenju kardiovaskularnih oboljenja. Jedan od najbitnijih fermenata pijavice je hirudin koji razređuje krv, kao i ferment destabilazu koji rastvara već postojeće trombove.

Šta se sve može lečiti pijavicama i koliko je tretmana potrebno, kao i da li ujed pijavice boli, otkrila nam je sagovornica emisije „Zdravi i srećni“ dr Natalija Gušlo Petrić, prvi sertifikovani stručnjak na našim prostorima za hirudoterapiju.

Vodite računa o sebi i drugima, i budite nam zdravi i srećni.

Sve o lečenju pijavicama saznajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo perone stare autobuske stanice u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA