Koliko dnevno treba da pešačite da biste gubili kilograme: Ova aktivnost nema "bumerang" efekat

 
 
 ≫ 
  • 2

Stručnjaci kažu da brze metode mršavljenja često imaju kontra efekat, odnosno da se neželjeni kilogrami brzo vraćaji, ali kod pešačenja to nije tako

Koraci, hodanje Foto: unsplash.com

Ako ste planirali da ubrzate proces gubljenja kilograma, a istovremeno ste se odlučili za zdravo mršavljenje i niste ljubitelj teretane i grupnih treninga, pešačenje je idealna aktivnost za vas. Svakodnevno hodanje daće za kratak period vidljive rezultate i pomoći vam da postignete željenu kilažu.

Stručnjaci kažu da brze metode mršavljenja često imaju "bumerang" efekat, odnosno da se neželjeni kilogrami brzo vraćaji, ali kod pešačenja to nije tako.

Budite dosledni, pečašite svakodnevno. Čarobna formula ne postoji, ali ona koja bi mogla da vam pomogne kaže da bi trebalo da pešačite oko 300 minuta nedeljno, odnosno sat vremena dnevno, pet dana u nedelji.

Ako hodate duže od jednog sata, rezultati će biti brži u vidljiviji. Menjajte intezitet hodanja i probajte da pređete dužino od 1,5 kilometra za 15 do 20 minuta.

Istovremeno pazite na držanje tela.

Ako imate neke povrede, nemate previše vremena i ne možete da pešačite svaki dan sat vremena odjednom, pokušajte da održite rutinu od deset minuta hodanja, ali šest puta dnevno.

Video: Miri Karanović bi u 7. deceniji mnoge devojke pozavidele na formi: Evo kako glumica održava liniju

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucy Ch

    8. septembar 2021 | 08:57

    Ne treba mnogo pešačiti nego manje jesti,poskupela je hrana.

  • FANTOM

    8. septembar 2021 | 10:39

    To važi za besposlene i lezileboviće ako ih uhvatite da mogu jedan sat dnevno maknuti tetku sa stolice. Dok sam pušio imao sam 90 kg. i dnevno na poslu oko mašine prelazio 5—6 km. a sada više ne pušim već osam godina i imam 120 kg. ali isto dnevno prelazim 5—6 km. ali sve teže i teže. Obilna jela koja su zamenile cigare doteraše cara do duvara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA