Peteljke od jagoda ne bi trebalo bacati: Od njih se pravi čaj, posebno pogodan za jednu grupu ljudi
Kada peru jagode, prvo što većina ljudi uradi je da skinu peteljke i bace ih, jer mislile da nemaju nikakvu hranljivu vrednost. Verovali ili ne, one se takođe konzumiraju. Listići jagode su odlični za nervni sistem, jačaju ga i usporavaju demenciju i starenje mozga.
Čaj od peteljki jagoda je odličan za dijabetičare, osim što reguliše nivo šećera u krvi, one su pune vitamina C.
Za šta je sve dobar ovaj čaj?
Čajevi od peteljki i listića jagode, kao i same jagode jačaju nervni sistem i deluju protiv stresa, smanjuju umor, pomažu kod depresivnih stanja, kod bolesti krvi i koriste se za poboljšanje stanja bubrega.
Blagotvorne su pri oporavku od bolesti, jačaju imunitet, prevencija su kod bolesti želuca, pomažu u lečenju artritisa, reume, anemije, olakšavaju tegobe, blagotvorno deluju na povećan holesterol i povišen krvni pritisak.
Osim toga, jagode ubrzavaju metabolizam i usporavaju starenje.
Priprema čaja je veoma jednostavna, a najbolja stvar je što je besplatan.
Priprema:
Kašiku iseckanih peteljki stavite u 3 dl proključale vode i ostavite da odstoji 20 minuta. Preporučuje se da pijete 2-3 puta dnevno.
Video: Nakon ovog videa jagode ćete prati samo ovako i nikako drugačije
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.