"Kovid može da izazove sterilitet, a ne vakcina"

 
 ≫ 
  • 7

- Trebaju nam zdrave porodice, reprodukcija i povećanje nataliteta, a sveukupno zdravlje očuvaćemo samo uz pomoć vakcine - rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek

Kovid vakcinacija, vakcina, doktor pacijent Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek pozvao je danas sve studente da se vakcinišu i naglasio da treba da znaju da do steriliteta ne dovodi vakcina već posledice koje izaziva korona virus.

- Trebaju nam zdrave porodice, reprodukcija i povećanje nataliteta, a sveukupno zdravlje očuvaćemo samo uz pomoć vakcine - rekao je Ðerlek za Tanjug.

Državni sekretar je dodao da studenti ne treba da se plaše vakcine, da treba da slušaju struku, profesore, a ne "dr Gugla" i društvene mreže.

- Vakcina pomaže i štiti. Kovid izaziva post virusni sindrom, to je multisistemska bolest koja napada ceo organizam i srce, pluća i reproduktivne ograne - rekao je Ðerlek i dodao da razume zabrinutost studenata, ali da moraju da znaju da vakcina spasava od oboljevanja, pa i steriliteta.

Ðerlek je naveo da je operativni plan vakcinacije na snazi, ali da on može da bude izmenjen u slučaju da u određenom trenutku nema vakcina za koje se građani opredele.

Dodao je da nadležni žele da istovremeno zaštite i starije građane i mlade, ali da je mnogo opasnije ako se studenti ne vakcinišu.

- Idemo kako smo na početku planirali, a to su rizične grupe - rekao je Ðerlek, koji je upozorio i na svu brutalnost britanskog soja.

(Telegraf..rs/Tanjug)

Video: Vučić na Samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    26. mart 2021 | 12:23

    Mirsad Đerlek, kako to srpski zvuči, svaka vam čast, ima li srba uopšte u toj "vladi"?

  • Čiča

    26. mart 2021 | 13:31

    Stručnjaci. Deco čuvajte se. Život bez potomstva je uzaludan.

  • Majkl Džondar

    26. mart 2021 | 15:22

    E, ako on kaže... Nema većeg stručnjaka za vakcine od njega. 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA