Kako da izbegnete prejedanje: Sledite ova 3 jednostavna koraka i nećete se ugojiti

 
 ≫ 
  • 2

Gurmanima je često teško da odole, a pored toga vole da jedu na brzinu

Srpska proja foto: RINA

Koliko puta vam se desilo da preskočite doručak, a onda navalite na ručak, jer ste pregladneli? Mnogi koji imaju ovakvu naviku suočavaju se sa viškom kilograma.

Sigurno ste mnogo puta već čuli da je doručak najvažniji obrok i da bi trebalo da doručkujete kao kralj, ručate kao princ, a večerate kao prosjak. Ali, to ponekad može da bude teško za sprovođenje, posebno kad pregladnite, a za ručak imate na stolu omiljeno jelo.

Naše bake nisu zalud spremale nešto „na kašiku“ pre glavnog obroka, niti su tek tako postavljale salatu na sto pre nego što svi ukućani sednu na ručaju.

To ima svoje nutricionističko objašnjenje – kad prvo pojedete laganu supu, čorbu ili potaž, a onda napravite pauzu, pa nastavite sa salatom, poješćete manje glavnog jela koje je uvek najkaloričnije. Samim tim, nećete se ni prejesti, a dugoročno gledano ni ugojiti.

Danas jedemo brzo, često "s nogu", i to hranu koja je puna praznih kalorija i koja ne može da nas zasiti. S druge strane, sve je više onih koji izbegnu doručak, a onda za ručak pojedu glavno jelo u većoj količini i prejedu se.

O tome govori i dr Saša Plećević, poznatiji kao Dr FeelGood koji je jedan od najvećih promotera zdravog života na našim prostorima. Njemu se često obraćaju ljudi koji su veliki gurmani, ne mogu da odole hrani i, očekivano, imaju problem sa viškom kilograma. On ima rešenje za njih:

@zona_zdravljaReply to @grooya ##rucak ##mrsavljenje ##zonazdravlja ##drfeelgood ##spagete ##salata ##hleb ##testenina ##integralnipirinac ##integralnihleb ##zdravo ##kalorije♬ original sound - zona_zdravlja

Inače, dr FeelGood autor je prvog i jedinog ONLINE programa "Zona zdravlja" po promo ceni od 3.999 dinara mesečno, a koji uključuje besplatan fitnes bicikl sa tabletom i potrebnim rekvizitima na revers, besplatan pregled, personalizovan program ishrane, individualno programiran trening, 24-časovnu kontrolu i podršku, kao i njegove savete lično. Dovoljno je samo 30 minuta tri puta nedeljno!

(Telegraf.rs)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA