Preminuli od kovida 19 imali su virus u srcu: Rezultati novog istraživanja

 
  • 4

Neki su dobili upalu srčane kese koja okružuje srce, a došlo je i do upale samog srca, međutim, nije jasno da li je ove probleme uzrokovao korona virus koji je napao srce direktno ili je sve posledica preaktivnog imunološkog odgovora

Brazil, korona virus, bolnice, bolnica Ilustracija; Foto: Tanjug/AP

Tri četvrtine preminulih od virusa kovid-19 imali su virus u srcu, pokazalo je najnovije istraživanje srčanog tkiva, prenosi Tanjug.

Kako je objavio američki naučni časopis Sajens (Science.mag), žrtve su imale abnormalne aritmije srca pre nego što su preminule.

Ova najnovija studija, navodi, se, nudi uvid u to kako bolest može da ošteti srce i kako određeni tretmani mogu da pomognu da se spreči fatalan ishod.

Naučnici su prikupili dovoljno dokaza o oštećenju srca kod pacijenata sa korona virusom, a pokazalo se da su pojedini pacijenti imali povišen nivo troponina, molekula koje se oslobađaju u krvi kada dođe do oštećenja srca.

Neki su dobili upalu srčane kese koja okružuje srce, a došlo je i do upale samog srca, međutim, nije jasno da li je ove probleme uzrokovao korona virus koji je napao srce direktno ili je sve posledica preaktivnog imunološkog odgovora.

Istraživanje je obavljeno u Opštoj bolnici u Masačusetsu, na oko 1.000 komada srčanog tkiva, a vršilo se na više od 20 uzoraka od 41 pacijenta.

Kako se navodi, pokazalo se da je korona virus bio prisutan u 30 srca.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić na Samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan BL

    21. mart 2021 | 10:25

    Pojma vi nemate, još uvijek, a, kao, imate vakcine koje rješavaju problem! Ma, važi!

  • Sveti Petar

    21. mart 2021 | 10:15

    Zato u Srbiji ne rade obdukcije... Nemam više gde koga da rasporedim! Uozbiljite se malo Srbi!

  • Срб

    21. mart 2021 | 17:31

    А како знају кад обдукције нису дозвољене

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA