Nov način pripreme: Kako da ovsene pahuljice budu ukusnije, bez dodatnih kalorija
Kada je u pitanju zdrav, zasitan i kvalitetan obrok ovsene pahuljice često su prvi izbor mnogima. Jednostavne su za pravljenje i uklapaju sa raznim voćem, orašastim plodovima, medom i semenkama, ali i ovi načini mogu da dosade. Zato možete primeniti trik kako da ih učinite ukusnijim, a da način pripreme bude ponovo nov, bez dodavanja kalorija.
Rešenje je jednostavno - tositrajte ih. Ovakav način pripreme dodaće potpuno novu dimenziju ukusu, a da pri tom ne morate dodati nijedan drugi sastojak.
Zagrejte suvi tiganj na srednje jakoj vari i ubacite pahuljice, uz konstantno mešanje ih tositrajte nekoliko minuta. Pazite da ne zagore, a gotove su kada blago porumene i kuhinjom počne da se širi aromatični miris.
Jedno istraživanje je pokazalo da celovite žitarice za doručak, poput ovsenih pahuljica, pomažu koncentraciji i učenju.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.