Nov način pripreme: Kako da ovsene pahuljice budu ukusnije, bez dodatnih kalorija

 ≫ 
  • 0
Pahuljice, ovsena kaša Foto: Pixabay

Kada je u pitanju zdrav, zasitan i kvalitetan obrok ovsene pahuljice često su prvi izbor mnogima. Jednostavne su za pravljenje i uklapaju sa raznim voćem, orašastim plodovima, medom i semenkama, ali i ovi načini mogu da dosade. Zato možete primeniti trik kako da ih učinite ukusnijim, a da način pripreme bude ponovo nov, bez dodavanja kalorija.

Rešenje je jednostavno - tositrajte ih. Ovakav način pripreme dodaće potpuno novu dimenziju ukusu, a da pri tom ne morate dodati nijedan drugi sastojak.

Zagrejte suvi tiganj na srednje jakoj vari i ubacite pahuljice, uz konstantno mešanje ih tositrajte nekoliko minuta. Pazite da ne zagore, a gotove su kada blago porumene i kuhinjom počne da se širi aromatični miris.

Jedno istraživanje je pokazalo da celovite žitarice za doručak, poput ovsenih pahuljica, pomažu koncentraciji i učenju.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA