Ministar Popović: Ruska vakcina bezbedna i za najstarije, od danas kreću pozivi za vakcinaciju

 
 
 ≫ 
  • 4

Razrešene sve dileme

Institut Torlak, Vakcinacija Foto: Nikola Tomić

Ministar bez portfelja Nenad Popović kaže da je vakcina Sputnjik V bezbedna i može da se koristi za sve građane starije od 18 godina, uključujući i one starije od 60 godina.

Nenad Popović, koji je juče u Moskvi imao sastanke sa predstavnicima ministarstva zdravlja Rusije, rekao je u Dnevniku RTS-a da ljudi stariji od 60 godina mogu da prime vakcinu Sputnjik V.

- Vakcina Sputnjik V je bezbedna i može da se koristi za sve građane starije od 18 godina, uključujući i one starije od 60 godina - istakao je Popović.

Navodi da su juče na sastanku u ministarstvu zdravlja Rusije, gde su prisustvovali stručnjaci iz instituta Gamalej i drugih struktura, dobili sva razjašnjenja, sva zvanična pisma i dokumentaciju koja potvrđuje da su vakcine Sputnjik V bezbedne za građane starije od 60 godina još od 25. decembra prošle godine i da mogu da se koriste odmah.

- Mi smo svu dokumentaciju prosledili nadležnima u Republici Srbiji i vrednim radom svih stručnjaka u Agenciji za lekove i medicinska sredstva i stručnjaka u Torlaku, noćas su donesene sve dozvole kako bi se vakcina Sputnjik mogla od danas koristiti za sve građane starije od 60 godina - naveo je Popović.

Video: Babiš: EU pozvala na registraciju Sputnjik V vakcine

(Telegraf.rs)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XYC

    11. februar 2021 | 09:18

    Čekaj bre, pa kakve su to vakcine i šta to sadrže sve kada mora da se oglase u javnosti da najstariji sugrađani mogu da je prime??? Vamo pričate sve je bezbedno, sve testirano, a vamo tek sada objavljujete ovu vest i posle se čudite što je narod protiv...

  • Buki

    11. februar 2021 | 09:11

    Bezbedna sigurno jeste, ne moze da steti, ali da li je efikasna to treba objasniti. Mozda I jeste ali ja se secam da su u poslednje dve godine vakcine za grip za starije od 65 godina sadrzaj sprica bio veci za 30%, zato sto stariji imaju slabiji imuno sistem i treba im vise.

  • Pih

    11. februar 2021 | 10:17

    Zašto do sada niste preko e uprave obavestili tu kategoriju graďjana i preporučili drugu vakconu. Za rusku sam se opredelio jer su sa punktova u Śapcu i KCV vraćali sa kineske vakcine, one koji imaju alergije na penicilin i sl. Bar jednom budite konkretni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA