Gardijan: Možda će biti potrebno i da kućni ljubimci prime vakcinu protiv korona virusa

 
 
  • 14

Naučnici trenutno ispituju da li ljubimci mogu širiti zarazu

Mačka, kućni ljubimac, merenje temperature, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Naučnici poručuju da će možda biti potrebno vakcinisati kućne ljubimce protiv korona virusa, kako bi se sprečilo dalje širenje ove bolesti, piše britanski Gardijan.

Stručnjaci sa Univerziteta Istočna Anglija, Instituta Erlham i Univerziteta Minesota saopštili su da su pronašli dokaze da prenos virusa sa kućnog ljubimca na ljude predstavlja značajan dugoročni rizik za javno zdravlje, navodi britanski list.

Gardijan piše da nije nezamislivo da bi vakcinacija nekih pripitomljenih životinjskih vrsta mogla biti neophodna da bi se zaustavilo širenje zaraze.

Zdravlje domaćih životinja i bolesti koje one imaju, utiču i na ljudsko zdravlje, kako kroz ograničenja određenih izvora hrane , tako i kroz mogućnost samo prenosa oboljenja, navodi britanski list.

(Telegraf.rs)

Video: Milenković: Očekuje nas veoma teška utakmica, Švajcarska je organizovana ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    30. januar 2021 | 13:02

    Ha ha ha ha ha ha ha. Da nije smešno bilo bi tužno.

  • Severac

    30. januar 2021 | 12:46

    A pokojne babe, jel treba one da prime vakcinu?

  • Bosko

    30. januar 2021 | 13:21

    Misli se i na kokoske, svinje, krave, ovce, a mozda i pastrmke u ribnjaku ili ribice u akvarijumu. Pa onda poprskati i pcele i sve druge insekte i ptice, a onda preci na prskanje psenice, kukuruza, povrca i voca, a na samom kraju ili odmah prskati vazduh na otvorenom i zatvorenom. Onda zabraniti ljudima kretanje osim ako ne nose gas masku sa nekim dezinfekt gasom dok hodaju i spavaju. Kuce i infrastukture zidati od posebnog dezinfekt materijala i sistemima za prskanje, a ostale infrastrukture i zgrade srusiti. Hocemo dalje jos?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA