Zabrinjavajuće prognoze SZO: "Ova godina pandemije može biti teža nego prethodna"

 
 
  • 9

U najnovijem izveštaju organizacija navodi da je 5 miliona novih slučajeva zabeleženo prošle sedmice

foto Pixabay foto Pixabay

Druga godina pandemije kovida-19 mogla bi da bude teža nego prva, s obzirom na brzinu širenja korona virusa, posebno u severnoj hemsferi gde cirkuliše zarazniji soj, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

- Ušli smo u drugu godinu pandemije, koja može da bude teža kada vidimo kako se brzo širi kovid - rekao je predstavnik SZO Majk Rajan, a preneo Rojters.

SZO, u najnovijem izveštaju, navodi da je oko pet miliona novih slučajeva korona virusa zabeleženo prošle sedmice.

- Posle praznika, u nekim zemljama situacija će biti mnogo gora pre nego što će se popraviti - rekla je Marija van Kerkhove, tehnički direktor SZO za kovid-19.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ministar policije Ivica Dačić u poseti Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I3

    13. januar 2021 | 18:37

    Po kojoj logici ce biti posle praznika sve gore ako je pola sveta zatvoreno? Zasto onda zatvarate ako se pogorsava stanje kad zatvorite? Zasto se nose maske ako raste stalno brojka? Cemu vakcina sluzi ako ce biti jos gore sad kad postoji vakcina? Opipavanje pulsa naroda? A vec su poceli haosi i tek ce biti ljudi na ulicama zbog mera!

  • Čiča Draško

    13. januar 2021 | 18:36

    Nije glup Trump što im je ukinuo donacije. Ni za šta su. Više su kod ove pandemije odmogli nego pomogli, a o političkim uticajima da i ne pričamo.

  • dr

    13. januar 2021 | 18:46

    Ovi sve znaju unapred,Nemačka zatvara sve do 1.aprila,Švajcarska od 18 januara do 1.marta,a kod nas verovatno od 18 januara,nije bitno što pada broj zaraženih ???!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA