Dermatolog upozorava: Dok se tuširate, ni slučajno nemojte da perete lice tom vodom

 
 
 ≫ 
  • 6

Tuširanje lica može imati posledice

kupanje kupka tuširanje foto: pixabay.com

Ko još može odoleti toplom mlazu tuša? Posebno je neopisiv osećaj kada i naše lice izložimo ovom efektu, ali to nije preporučljivo, savetuju dermatolozi.

Pranje lica pod mlazom vode deluje kao ispravno, čisti kožu i čini je svežom, ali ovo je potpuno pogrešna teorija uprkos dobrom osećaju.

Dermatolog Jasmina Vico otkrila je da više štetnosti imamo od ovog čina nego benefita, a razlog je jednostavan - koži lica ne odgovara ista temperatura vode kao i ostalim delovima kože.

- Ma koliko vam prijalo tuširanje zimi toplom vodom ovo vašem licu može štetiti, prouzrokovati crvenilo i nadražiti kožu - navela je ona.

Takođe, vruća voda može dodatno isušiti kožu i stvoriti iritaciju. Ovo upućuje da kožu lica treba tretirati isključivo mlakom vodom.

- Pretola voda ukloniće prirodne masnoće, pa je ovo posebno upozorenje za one koji već imaju suvu i osetljivu kožu - upozorila je dermatolog.

Za svakog ko praktikuje ovu lošu naviku, vreme je da prestane s njom, a lice umivajte pre ili nakon tuširanja.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    3. januar 2021 | 09:14

    Pa ko se tusira vrelom,vrucom vodom pa nismo svinje 🐖🐖🐖 u koritu koje se sure posle okretanja u koritu,pa naravno da bude mlaka ili hladnija zavisno kome sta odgovara

  • Nešo

    3. januar 2021 | 10:23

    Ma bjaži ,nemaš ti pojma .

  • Chance

    3. januar 2021 | 09:47

    Mislila sam da sam samo ja luda jer ne kvasim lice direktno vrucom vodom tokom tusiranja, vec ga samo rukama pokvasim. Jezim se vrele vode na licu, umivam se hladnom celog zivota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA