Ruske vakcine efikasne protiv novih mutacija korona virusa

 
 
  • 1

Ističu da je efikasnost vakcina neupitna

Sputnjik V vakcina, korona virus Foto: Profimedia/Anna Zaikova / East2West News

Vakcine protiv korona virusa razvijene u Rusiji efikasne su protiv novih mutacija otkrivenih širom sveta, rekla je šefica Federalne službe za nadzor nad zaštitom prava potrošača i dobrobiti ljudi Ana Popova u intervjuu za TV kanal Rusija-24 emitovanom danas.

- Pogledali smo konstrukcije vakcina koje danas postoje u Ruskoj Federaciji i apsolutno jasno smo uvideli da je efikasnost vakcina neupitna - rekla je ona, prenosi Tas s.

Do danas su u Rusiji registrovane dve domaće vakcine protiv korona virusa, vakcina koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja ruskog Ministarstva zdravlja i vakcina Vektor Državnog istraživačkog centra za virusologiju i biotehnologiju.

Uskoro je moguća i registracija treće vakcine, koju je razvio Savezni naučni centar za istraživanje i razvoj imunoloških i bioloških proizvoda Čumakov Ruske akademije nauka.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar policije Ivica Dačić u poseti Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA