Objavljeno koliko će trajati imunitet od ruske vakcine protiv korone: 3, najviše 4 meseca

 
 
  • 8

- Međutim, ispuniće svoju glavnu funkciju, a to je smanjenje broja teških slučajeva i hospitalizacija, bez obzira na starost pacijenata - kazao je direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" ruskog Ministarstva zdravlja Aleksandar Gincburg

Ruska vakcina za kovid 19, korona virus, Rusija Foto: Shutterstock

Takozvana  lagana vakcina protiv korona virusa, odnosno unošenje samo jedne od dve komponente vakcine u organizam, štitiće od infekcije tri ili četiri meseca, izjavio je direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" ruskog Ministarstva zdravlja Aleksandar Gincburg za TAS S, a prenosi Tanjug. 

-  Očekuje se da će imunitet biti formiran za tri nedelje. Neće trajati dugo, mislim da će, nažalost, trajati tri ili, u najboljem slučaju, četiri meseca - rekao je Gincburg.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rekao novinarima nakon godišnje konferencije za štampu da naučnici mogu da razviju "laganu" verziju vakcine protiv novog korona virusa sa kraćim trajanjem delovanja, što će, međutim, omogućiti da se vakciniše znatno veći broj ljudi .

Prema Gincburgu, efikasnost vakcine biće oko 85 odsto, možda čak i manje za starije ljude.

- Međutim, ispuniće svoju glavnu funkciju, a to je smanjenje broja teških slučajeva i hospitalizacija, bez obzira na starost pacijenata.

- To će biti jednokomponentna vakcina i koristiće se prvenstveno u zemljama s visokim mortalitetom, gde je smrtnost potrebno brzo smanjiti uz pomoć vakcine, ali po cenu kraćeg efekta. Dakle, biće neka vrsta kompromisa -  rekao je on.

Gincburg je dodao da se vakcina može isporučiti u druge zemlje ili proizvesti na licu mesta po ruskoj tehnologiji.

Video: Margaret ima devedeset godina i primila je vakcinu protiv korone

(Telegraf.rs)

Video: Sin glumačke legende najavio snimanje: Uskoro film o Bati Živojinoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smejurija

    18. decembar 2020 | 07:44

    Pa ko je lud to da primi u tom slucaju?

  • Elena

    18. decembar 2020 | 09:03

    Ni jedna vakcina ne može da sačuva duže od šest meseci. Nije vakcina izlaz iz ove pandemije, što pre shvatimo, to bolje po nas.

  • Mix

    18. decembar 2020 | 09:02

    Nikakva vakcina ni u ludilu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA