Dok svarimo 100 grama čokolade, imuni sistem nam padne za 50 odsto!
Visok nivo šećera u krvi imuni sistem prepoznaje kao atak, pa proizvodi više belih krvnih zrnaca ne bi li se rešio neprijatelja.
To ga na duže staze umara, pogotovo što za varenje svakog šećera, osim prirodne fruktoze, mora da potroši rezervu minerala, vitamina i enzima iz našeg organizma. Zato slabe odbrambene moći organizma i on postaje manje otporan na viruse i bakterije.
Primera radi, tokom varenja 100 grama čokolade imuni sistem padne za 50% u naredna dva sata.
Rezervu kalcijuma, recimo, organizam pri varenju šećera uzima iz zuba ili kostiju, pa zato oni prvi stradaju kod ljudi koji unose ogromne količine ugljenih hidrata.
Koje namirnice utiču na imuni sistem pročitajte na sajtu E-klinika.
(Telegraf.rs)
Video: Novogodišnji auto
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.