Moja majka čitav život koristi mast, kao i što je njena majka. Svi u kući smo zdravi, nemamo holesterol, nismo nikad imali gripu, nemamo problema sa kilažom, baka je živela 92 godine, deda 94.
Jedino ulje koje sme da se przi je kokosovo ulje.
Ostala ulja menjaju strukturu i okidaci su za razne bolesti. Ni sama nisam znala mnogo toga,dok mojoj ,10 godina,staroj cerki nisu nadjena Autoimuna antitela koja prouzrokuju Dijabetis tip 1. Sama bolest jos nije izbila i kako bi sto vise to pomerili za buducnost,morali smo kompletnu ishranu promeniti. Ona se oseca odlicno,a mi smo svi ozdravili i to od svih onih bolesti koje smo vukli godinama( holesterin,usporena funkcija stitne zlezde,malokrvnost i td....).Po mom misljenju,mnoge autoimune bolesti dolaze od pogresne hrane i stetnosti velke kolicine glutena. Ne jedite sve,zivite zdravo. Pozdrav od srca
Baš sam htela napisati za kokosovo ulje. To ie jedino ulje koje na visokoj temperaturi nije kancerogeno. Koristim ga za prženje i za sve kolače i peciva gde piše da ide ulje ili puter. Maslinovo je zdravo ako ga koristite da prelijete jela koja su već gotova,znači posle termičke obrade.
Aco
U Pirot nema laganje. Sto kila svinja dvesta kila masti.
Podelite komentar
Aleksandar
Mast je poslastica moje mladosti. Konzumiram mast vec 73 godine.I nistami nefali. Podvarak nije podvarak bez masti. A sada mast ode upropast.
Podelite komentar
Elena
Moja majka čitav život koristi mast, kao i što je njena majka. Svi u kući smo zdravi, nemamo holesterol, nismo nikad imali gripu, nemamo problema sa kilažom, baka je živela 92 godine, deda 94.
Podelite komentar
Ljubica
Jedino ulje koje sme da se przi je kokosovo ulje. Ostala ulja menjaju strukturu i okidaci su za razne bolesti. Ni sama nisam znala mnogo toga,dok mojoj ,10 godina,staroj cerki nisu nadjena Autoimuna antitela koja prouzrokuju Dijabetis tip 1. Sama bolest jos nije izbila i kako bi sto vise to pomerili za buducnost,morali smo kompletnu ishranu promeniti. Ona se oseca odlicno,a mi smo svi ozdravili i to od svih onih bolesti koje smo vukli godinama( holesterin,usporena funkcija stitne zlezde,malokrvnost i td....).Po mom misljenju,mnoge autoimune bolesti dolaze od pogresne hrane i stetnosti velke kolicine glutena. Ne jedite sve,zivite zdravo. Pozdrav od srca
Podelite komentar
Marija
@Ljubica
Baš sam htela napisati za kokosovo ulje. To ie jedino ulje koje na visokoj temperaturi nije kancerogeno. Koristim ga za prženje i za sve kolače i peciva gde piše da ide ulje ili puter. Maslinovo je zdravo ako ga koristite da prelijete jela koja su već gotova,znači posle termičke obrade.
Podelite komentar
Ljubiša
Najzdravija je svinjska mast. Hoćete očigledan dokaz? Pogledajte šipce, svi deformisani kao da su rodjeni sa gas maskama.
Podelite komentar
Majstor
Pravimo se pametni.29 novembar.
Podelite komentar
ŠUMADINAC KG
@Majstor
To ,,majstore", i ove godine dva komada po dvesta kg.
Podelite komentar
Radica
Naravno da je svinjska mast.
Podelite komentar
Cc
Najbolje je da se koristi maslinovo ulje a nije ni skupo puno ali kome ne smeta moze i obicno ulje.
Podelite komentar
Dalmatinka
@Cc
Maslinovo ulje ne smije da se przi.Ako se izlaze visokim temperatura,od najzdravijeg ulja,prelazi u materije stetne po zdravlje.Srdacan pozdrav.
Podelite komentar
Zoki
Strucnjaci aj se prvo dogovorite sta je zdravije. Za 5 godina recete ulje.....
Podelite komentar