Ugur Sahin: Naša vakcina razbija korona virus 'za sve pare' i sigurno će okončati pandemiju

 
 
 ≫ 
  • 12

Tvorac vakcine nema sumnje u to da će pandemiji ubrzo doći kraj

Ugur Sahin, Oezlem Tuereci Printskrin: Youtube/BioNTech SE

Jedan od vodećih naučnika koji stoje iza vakcine kompanija Fajzer i Biontek tvrdi da će "razbiti virus za 'sve pare'" i okončati pandemiju.

Milijarder Ugur Sahin, izvršni direktor nemačke kompanije Biontek vrlo je samopouzdan povodom vakcine koja je pružila veliku nadu svetu.

- Ako je pitanje možemo li zaustaviti pandemiju ovom vakcinu, moj odgovor je "da" - istakao je.

Sahin ističe da se pun pristup podacima o vakcini očekuje u naredne tri nedelje. Za sada se zna da može sprečiti bolest, a da li će sprečiti ljude da nose korona virus i prenose drugima, neće biti poznato još godinu dana, kako je sam priznao.

Biontek i Fajzer su objavili u ponedeljak da njihova zajednička vakcina prevazilazi sva očekivanja u ključnoj trećoj fazi ispitivanja, pokazavši efikasnost od čak 90 odsto!

U intervjuu za "Gardijan" Sahin kaže da će vakcina pružiti najmanje godinu dana zaštite, nagoveštavajući da će na svakih godinu dana morati ponovo da se prima.

- Sada znamo da vakcine mogu pobediti ovaj virus - rekao je i dodao da njihov vakcina napada SARS-CoV-2 "na više načina" - Vakcina sprečava da kovid-19 dobije pristup našim čelijama. Ali čak i ako virus uspe da pronađe svoj put T-ćelije ga "udaraju po glavi" i eliminišu. Veoma smo dobro istrenirali imuni sistem da usavrši ova dva poteza. A virus se od njih ne može oporaviti.

Ugur Sahin, Oezlem Tuereci Printskrin: Youtube/BioNTech SE

Inače, lična priča profesora doktora Ugura Sahina i njegove supruge više je nego zanimljiva - više o tome pročitajte OVDE.

Video: Da li biste se vakcinisali protiv korona virusa: Ovo je stav Beograđana

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi snimci Floride nakon udara uragana Milton: Otkrivaju se prave razmere katastrofe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pista

    14. novembar 2020 | 12:02

    A sta je sa nasom vakcinom zar ministar Loncar nije izjavio na pocetku pandemije da u svakom momentu mozemo da napravimo vakcinu prvi na svetu ,pa sta bi ?

  • Boban

    14. novembar 2020 | 13:45

    Od Turčina pogotovu NE!!!

  • Ugur Amti

    14. novembar 2020 | 12:18

    Mali si čovek a lažeš na veliko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA