Poznate 70+ ličnosti kojima ni korona virus nije mogao ništa, iako su rizična grupa po svim merilima

 
 
 ≫ 
  • 4

Uspeli su da pobede koronu uprkos tome što su vremešni

Donald Tramp i Amfilohije Radović korona virus foto: Tanjug/AP; pixabay.com

Iako je korona virus daleko rizičniji po 65+ starosnu grupu, brojni primeri poznatih ličnosti pokazuju da možete proći lakše od drugih vršnjaka.

Njih trojica su uveliko zagazili u osmu deceniju života i zarazili se korona virusom koji su, srećom, iskusili u srednje teškom obliku.

Donald Tramp

Donald Tramp Tramp nakon pobede nad korona virusom / Foto: Tanjug/AP

Tramp ima 74 godine i ispunjava sve faktore rizika za nekog ko je zaražen ovim virusom – starost, težina i to što je muškarac. Njegov indeks telesne mase veći je od 30, što je klinička definicija gojaznosti.

Trampov lekar Konli izjavio je prethodno da predsedniku „nije bio potreban dodatni kiseonik, ali je započeta terapija remdesivirom.“

Američki predsednik proveo je nekoliko dana u bolnici, a već posle prve noći njegovo stanje je bilo "značajno bolje" i bio je van životne opasnosti.

Tramp se po oporavku pohvalio da je primio eksperimentalnu terapiju za koju će se izboriti da bude dostupna svakom Amerikancu.

Era Ojdanić

72-godišnji folker ležao je u bolnici "Dragiša Mišović" nakon što je korona virus dobio na proslavi unukovog punoletstva.

- Istina je da imam koronu, ali se osećam odlično. Nekoliko dana sam imao temperaturu 37-38, pa sam odlučio da uradim test. Pokazao je da sam pozitivan, ali nemam nikakve bolove, ne kašljem, ne kijam. Uradio sam rendgen pluća i sve je u redu. Skener je pokazao da imam neke promene, pa su me zato zadržali u bolnici, kako bi pratili moje zdravstveno stanje - ispričao je tada Era za beogradske medije.

Iako je i on u rizičnoj grupi, činjenica je da uvek veselo raspoloženje i te kako može da utiče na oporavak, pa je Era tako zabavljao bolničko osoblje, ali i pacijente pevajući svoje najveće hitove.

Amfilohije Radović

Amfilohije Radović Foto: Tanjug/AP

Poglavar Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, mitropolit Amfilohije Radović (82) uspešno se opravlja od korona virusa u KC Crne Gore.

Naime, on je 5. oktobra zbog pogoršanja zdravstvenog stanja primljen u cetinjsku bolnicu iako je pre toga tvrdio da ima samo bronhitis. Ispostavilo se da je bila u pitanju infekcija korona virusom.

Inače, mesecima unazad Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori je organizovala litije i okupljanja vernika, uprkos preporukama i merama zdravstvenih službi i Nacionalnog koordinacionog tela (NKT) za borbu protiv zaraznih bolesti koji su upozoravali na pogubne zdravstvene posledice i širenje virusa tokom javnih okupljanja.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo perone stare autobuske stanice u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    13. oktobar 2020 | 13:13

    Ziv bili 100 godina svi a Trampa i Amfilohija cuva bog jer su potrebni ovom svetu da dobro pobedi zlo!!!

  • Miki 79

    13. oktobar 2020 | 13:53

    To sto njima korona ne moze nista jeste tacno,jer oni imaju novac za leceeeeenje a ne ko ostali koji nemaju novca i moc pa ako imaju srece prezive .jos jedan dokaz da ima leka za coronu

  • Lejla

    13. oktobar 2020 | 22:06

    Mora da je strašna gnjavaža u životu doživjeti stotu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA