Dozvolite srcu da donosi dobre odluke

 
  • 2

Srce je prema svojoj ulozi svakako centar našeg tela. Ono svojim otkucajima pokreće cirkulaciju krvi, koja kroz kardiovaskularni sistem, mišiće i organe snabdeva neophodnim hranljivim materijama

Njegov zadatak je da pokreće naše telo i to radi neprestano, 24 sata, 7 dana u nedelji, bez odmora. Znamo šta ono radi za nas i šta nam od njega treba, ali koliko često razmišljamo o tome šta je srcu potrebno za obavljanje ovoliko važnog zadatka za nas? Vreme je da dozvolimo da nas srce vodi do dobrih odluka koje će prijati i našem srcu i nama.

Prva odluka: balansirana ishrana

Adekvatan unos vitamina i minerala kroz hranu je najbolji način da očuvate zdravlje i sprečite neka od hroničnih oboljenja koja su sve češće uzrokovana lošim životnim navikama, a manje genetskim predispozicijama i anomalijama. Krenite postupno i na početku barem jedan obrok dnevno posvetite svom srcu i neka to bude sveža salata sa zelenim lisnatim povrćem, bademima, semenkama bundeve, klicama pšenice ili riba sa grilovanim povrćem. Ovako ćete kroz hranu uneti i mineral koji mu je neophodan – magnezijum. On učestvuje u više od 300 enzimskih funkcija u organizmu, među kojima su pokretanje imuniteta, funkcionisanje nervnog sistema, regeneracija tkiva i metabolizam. Pored hrane bogate magnezijumom, oblik ovog minerala koji se najlakše unosi i efikasno apsorbuje je onaj koji se prirodno nalazi u vodi. U Srbiji postoji jedinstveni izvor vode koja u 1l prirodno sadrži 343mg magnezijuma, optimalnu dnevnu dozu ovog minerala, koja zadovoljava potrebe većine populacije koje su između 300 i 400 mg. Od tog izvora, u prirodnom obliku, baš onako kako izvire, do nas dolazi Mg Mivela, voda koju mogu piti svi uzrasti i u svakoj prilici.

Druga odluka: nađite način da se opustite

Vaše srce voli svaki vaš osmeh i svaki trenutak u kome nema stresa. U savremenom dobu svi smo fokusirani na dostizanje nekih ciljeva, zadatih ili samoinicijativno postavljenih, i retko nalazimo vreme za sebe. Neka vas svaki otkucaj srca podseti na to koliko je njemu makar i pola sata relaksacije dnevno neophodno. Idite u šetnju, sami ili sa porodicom i prijateljima, pogledajte onu komediju koju dugo odlažete i, barem na kratko, raskinite sa stresom. Pojačajte muziku i zaplešite po kući. Ples uz jednu pesmu koju možete i otpevati naglas će biti najlepša muzika za vaše srce koje će nakon toga kucati vedrije i snažnije i voditi vas u nove pobede. U telo unosite dovoljno tečnosti. Preporuka je 6 do 8 čaša vode, a uz Mg Mivelu vodu, prirodno unosite i magnezijum koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

Treća odluka: uvedite redovnu fizičku aktivnost

Ne morate odmah razmišljati o plaćanju članstva u nekoj teretani ili fitnes centru. Malim koracima možete doći i do toga, možda čak i do istrčavanja polumaratona ili maratona, ali počnite od, na primer, biranja stepenica umesto lifta. Ako imate ljubimca, ne preskačite duže šetnje sa njim, a testirajte koliko možete da ga ispratite i u laganom trčanju. Bicikl ne mora da bude samo vikend zanimacija, već i svakodnevni način da slušate svoje srce i date mu ono što mu je potrebno. Uvek uz sebe imajte i flašicu Mg Mivele, osvežite se i dodatno obradujte svoje srce koje uz užitak i benefite fizičke aktivnosti, dobija i potreban magnezijum, koji doprinosi stvaranju energije i normalnom radu mišića, uključujući srce.

Sve ove odluke ne zahtevaju radikalne promene i ne treba ih tako doživeti. One nisu odricanje, one su ulaganje i način da se prisetimo stvari koje život čine lepim i vratimo se na put kojim nas srce vodi.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Tramvaj i automobil - opet sudar! Novi kolaps u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZA

    16. oktobar 2020 | 16:55

    O svemu ovome pradeda nije ništa znao nego radio,jeo i odmarao po njegovoj volji i doživeo 95 godina bez medicine,sa medicinom je kratko bio i to zadnje dve godine.

  • Darinka

    17. oktobar 2020 | 00:23

    Lijepo objašnjeno, pa ko voli nek'izvoli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA