Kako se Tramp leči od korone? Odlučio je da prvi isproba jedan novi i jedan stari lek

 
  • 0

Na molbu Bele kuće, prvi čovek SAD je od farmaceutske kompanije "Regeneron" prvi na svetu dobio koktel sa antitelima

Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Po saznanju da je pozitivan na korona virus, američki predsednik Donald Tramp je hospitalizovan. U pratnji saradnika i sa maskom na licu prvi čovek SAD napustio je Belu kuću, a okupljenim novinarima pokazao je “palac gore”, mahnuo rukom i ušao u helikopter kojim je odvezen do vojne bolnice “Volter Rid” blizu Vašingtona.

Prema informacijama iz Bele kuće, Trampov boravak u bolnici je mera predostrožnosti koju su preporučili lekari. On će, kako je rečeno, svoju funkciju tokom narednih dana obavljati iz predsedničkog ureda u bolnici.

Vitamini, Remdesivir i koktel sa antitelima

Lekar američkog predsednika Šon P. Konli otkrio je da je “Tramp dobro” i da mu “nije potreban dodatni kiseonik”. Prema njegovim rečima, prvi čovek SAD počeo je da uzima Remdesivir, lek protiv Kovida 19.

Takođe, u okviru terapije protiv korona virusa Trampu je uključen i koktel sa antitelima koji je trenutno na ispitivanju u kliničkim studijama.

Leonard Šlajfer, šef farmaceutske kompanije "Regeneron" koja proizvodi ovaj koktel sa antitelima izjavio je za Njujork tajms da je Tramp prvi pacijent koji je primio taj lek, i da su ga isporučili na molbu Bele kuće. Tramp takođe uzima cink, vitamin D, famotidin, melatonin i aspirin. 

 "Melanija je veoma dobro" 

Dok se Tramp bori protiv korone pod nadzorom lekara, njegova supruga Melanija koja je takođe pozitivna na Kovid 19 ostala je u Beloj kući. Kako je saopšteno, ona ima samo blagi kašalj i glavobolju, dok se Tramp žalio i na povišenu temperaturu i blagi umor.

- Mislim da sam veoma dobro - poručio je  Tramp u kratkoj video-poruci snimljenoj u Beloj kući, pre nego što će otići u “Volter Rid”.  - Iz predostrožnosti odlazim u bolnicu. Moja supruga se oseća veoma dobro.

Ovaj snimak objavljen je na Tviteru kada je Trampov helikopter sleteo u bolnicu.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA