Jodom protiv Kovida-19
Naime, doktor R. H. Verheesen je, analizirajući podatke o broju žrtava Kovida-19 u svetu, zaključio da količina unetog joda ima ima bitan uticaj na procenat smrtnosti kod najstarije populacije.
Kao primer, on navodi:
- Epidemiološki podaci pokazuju da Japanci, koji su poznati po visokom unosu joda, imaju nisku stopu smrtnosti od Kovida-19 u poređenju sa drugim zemljama, uprkos činjenici da Japan ima najstariju populaciju u svetu i da su nacionalne mere zatvaranja bile među najblažima.
Podsetimo, joda ima najviše u algama, morskoj ribi i kuhinjskoj soli, a dnevni unos joda trebalo bi da bude između 1,5 do 2,4 miligrama po osobi.
(Telegraf.rs/G.Jovanović)
Video: Siniša je od druga dobio bubreg: "Jedan je Branko, sada smo braća za ceo život"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
534
Japanac 70 godina unosi jod jer ceo život jede ribu a ja treba sad to da nadoknadim. Poslednju morsku ribu sam pojeo u JNA. Sardinu.
Podelite komentar
Chance
Oprezno sa jodom, posebno ko ima problema sa stitnom i Hasimotom.
Podelite komentar
Petrana iz CG
Iz svog iskustva preporucujem za imunitet ruski lijek protiv raka,ima na int, recept, bijeli luk,psenica,med i limun . Bude velika kolicina kad se napravi za cijelu porodicu, a sto je bitno ne smrdi se na luk tako da i ko ide na posao moze da ga koristi. Prijatno.
Podelite komentar