Jodom protiv Kovida-19
Naime, doktor R. H. Verheesen je, analizirajući podatke o broju žrtava Kovida-19 u svetu, zaključio da količina unetog joda ima ima bitan uticaj na procenat smrtnosti kod najstarije populacije.
Kao primer, on navodi:
- Epidemiološki podaci pokazuju da Japanci, koji su poznati po visokom unosu joda, imaju nisku stopu smrtnosti od Kovida-19 u poređenju sa drugim zemljama, uprkos činjenici da Japan ima najstariju populaciju u svetu i da su nacionalne mere zatvaranja bile među najblažima.
Podsetimo, joda ima najviše u algama, morskoj ribi i kuhinjskoj soli, a dnevni unos joda trebalo bi da bude između 1,5 do 2,4 miligrama po osobi.
(Telegraf.rs/G.Jovanović)
Video: RHMZ upozorava na olujne udare vetra, zahlađenje i sneg
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
534
Japanac 70 godina unosi jod jer ceo život jede ribu a ja treba sad to da nadoknadim. Poslednju morsku ribu sam pojeo u JNA. Sardinu.
Podelite komentar
Chance
Oprezno sa jodom, posebno ko ima problema sa stitnom i Hasimotom.
Podelite komentar
Petrana iz CG
Iz svog iskustva preporucujem za imunitet ruski lijek protiv raka,ima na int, recept, bijeli luk,psenica,med i limun . Bude velika kolicina kad se napravi za cijelu porodicu, a sto je bitno ne smrdi se na luk tako da i ko ide na posao moze da ga koristi. Prijatno.
Podelite komentar