Nakon što čujete priču ovog pacijenta, više nikada neće odlagati odlazak u toalet

 
  • 0

Evo šta se dešava u organizmu kada se odlaže odlazak u toalet

Penis, polni organ, mali penis, farmerke, muškarac, međunožje Foto: Pixabay

Muškarcu iz Kine je pukla bešika nakon što je nesvesno zadržavao mokraću 18 sati.

Četrdesetogodišnji muškarac, identifikovan kao Hu, navodno je zaspao nakon što je popio deset piva tokom noći, te se satima kasnije nije obazirao na fiziološke potrebe, uprkos činjenici da mu je mokraćna bešika bila puna, prenosi Zhuji Daily.

Hu se probudio sa jakim bolovima u stomaku, te se odmah za pomoć obratio lekarima u Narodnoj bolnici Žuji u mestu Džeđang, u istočnoj Kini.

Medicinski radnici su odmah uradili CT skener koji je otkrio da mu se bešika pocepala na tri mesta.

Bol izazvan potrebom za mokrenjem bio je toliko intenzivan da muškarac nije mogao da legne ravno, i uprkos nekoliko pokušaja nije uspeo da se oslobodi ogromne količine urina.

Pacijent, ilustracija Foto: Shutterstock

Što je još gore, jedan rascep se nalazio prema trbušnoj šupljini pacijenta, te je deo creva dospeo u bešiku. To je dodatno zakomplikovalo slučaj, a zbog opasnih komplikacija stručnjaci su morali odmah da obave operaciju.

Srećom, uspeli su da spasu život 40-godišnjeg muškarca tako što su uraadili hitan hirurški zahvat, a pacijent je pušten iz bolnice nakon potpunog oporavka, javljaju lokalni mediji.

Iako su takva pucanja bešike veoma retka, stručnjaci iz lokalne bolnice u Kini tvrde da svake godine prime barem jednog takvog pacijenta. A pijuckanje piva je, naizgled, savršen recept za pucanje bešike.

- Kada pijete alkohol, telo proizvodi više urina nego inače, tako da se lakše puni bešika. Kada je reč o opijenim osobama koje konzumiraju alkoholna pića, one su manje svesne ove punoće i to može dovesti do pucanja bešike praćeno povredama - kaže dr Bradli Gil.

(K.M./Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA