Deo inicijative "Budi i ti heroj" je digitalna ordinacija Lekarinfo

 
 ≫ 
  • 0

Servis "Ordinacija" portala LekarInfo postao je deo inicijative "Budi i ti heroj" Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije

Lekar info Printskrin: ordinacija.lekarinfo.com

Ministarstvo inovacija i tehnološkog razvoja pozvalo je IT kompanije, organizacije i preduzetnike da se priključe inicijativi "Budi I Ti Heroj" sa ciljem da se razviju visoko tehnološka rešenja za borbu protiv COVID-19 pandemije. Iz Vlade su istakli da su spremni da primene svako rešenje za koje se proceni da može da doprinese uštedi vremena i resursa kako bi se rasteretio zdravstveni sistem koji u ovim trenucima trpi veliki pritisak.

Radna grupa sastavljena od relevantnih predstavnika inovacione zajednice, akademije i struke bira najbolja i najpotrebnija rešenja i te projekte upućuje dalje na implementaciju Vladi Republike Srbije.

Vladina Kancelarija za IT prepoznala je rešenje Ordinacija.lekarinfo.com kao svojevrstan doprinos modernizacije našeg društva kroz sve popularniji oblik komuniciranja u medicini - telemedicinu. Servis "Ordinacija" portala LekarInfo postao je deo inicijative "Budi i ti heroj" Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije.

Uz sve veću zabrinutost oko pandemije korona virusom COVID-19, telemedicina je postala od presudne važnosti kada je u pitanju sigurnost pacijenata i lekara.

Telemedicina

Telemedicina je idealan servis za skrining pacijenata. Skrining podrazumeva niz odgovarajućih pitanja koje postavlja lekar i on predstavlja odličan plan za trijažu pacijenata. Telemedicinom ne možemo da uradimo klinički pregled pacijenata, ali možemo da utvrdimo da li je pacijent niskog rizika i da se posavetuje o daljem načinu ponašanja i eventualnom odlasku kod lekara ili je pacijent viskog rizika i zahteva hitan odlazak kod lekara.

Ordinacija.lekarinfo.com je zdravstveni servis koji nudi stručnu, bezbednu, uvek i svugde dostupnu uslugu konsultacije sa lekarom iz različitih oblasti medicine.

dete, doktor, sluša pluća Telemedicina ne podrazumeva klinički pregled pacijenata, Foto: Pixabay.com

Koristi savremenu, ali jednostavnu i lako dostupnu tehnologiju mobilne telefonije. Nije direktna konkurencija aktuelnom državnom zdravstvenom aparatu, ali pruža pacijentu ono što mu trenutno nedostaje, a to je drugo mišljenje lekara.

Dostupan sa bilo kog uređaja

Servis je dostupan sa bilo kog uređaja (laptop, telefon, tablet), potrebna van je samo internet konekcija. Dostupna vam je i Android aplikacija na Google play store-u. Savremenim tehnologijama omogućili smo svim sugrađanima da se iz komfora svog doma kroz savetovanje porukama, telefonsko savetovanje ili video savetovanje obrate lekarima za pomoć.

Drugo mišljenje lekara je ključ satisfakcije i element koji umiruje pacijenta u trenucima kada je u nedoumici, strahu ili nemogućnosti da se obrati realnom lekaru.

Servis Ordinacija.lekarinfo.com ujedno ruši tabue i pomera granice dostupnosti zdravstvene usluge svima koji mogu ili moraju, a ne smeju i ne žele da posete lekara u realnom vremenu i prostoru.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA