Dr Predrag Kon otkriva da li postoje ljudi u Srbiji koji nisu znali kako i gde su se uopšte zarazili

 
  • 13

Najviše takvih slučajeva svakako je bilo u Beogradu

Koronavirus, Predrag Kon Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević, Pixabay

Epidemiolog dr Predrag Kon govorio je u intervjuu za televiziju "N1" koliko je bilo slučajeva koji su se zarazili koronom, a da nisu znali ni gde, odnosno o raširenosti virusa toliko da je postalo nemoguće pratiti kontakte.

- Bilo je takvih slučajeva u Beogradu, a vrlo moguće i u nekim delovima Srbije. To se u principu dešava jer virus uvek nađe svoj put, pa taj neko jednostavno ne može da se seti kako je došao do zaražavanja ili nije primetio kada je bio u kontaktu. Nije ništa neuobičajeno.

Kako ističe, epidemiolozi su u početku znali ko se od koga zarazio, odnosno držali konce u rukama. Međutim, u jednom trenutku je to postalo nemoguće.

- Istražuju se kontakti iz drugog razloga da bi se ulovio virus, našao čovek koji ga nosi i odmah stavio u izolaciju i to je uspešno rađeno. Bez obzira što je to ogroman posao bio ipak je dosta toga zaustavljeno na vreme - zaključio je.

(T.T./Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikojko

    7. maj 2020 | 22:01

    Muka mi je od ovog Kona

  • MONARHISTA

    7. maj 2020 | 23:41

    VECINA JE ZARAŽENA POLITIKOM I LEPIM ŽIVOTOM. NA RESPIRATORU SU SELJACI I ONI KOJI NE RADE NE MOGU DA DISU OD OBAVEZA. NEKAD SMO SKUPLJALI NOVAC DA IMAMO NEKRETNINE SADA MORACEMO DA PRODAJEMO NEKRETNINE ZBOG DOBROG STANDARDA ŽIVOTA NA NIVOU ŠVAJCARSKE SA MO STO VECINA STANOVNISTVA NEMA POSAO A KOJI IMAJU ONI IMAJU 300EURA MESEČNO A A SVAJCARCI 6000 EURA. BOLJI SMO OD NJIH STO REČE VUUČIĆ

  • savestan čovek

    7. maj 2020 | 22:44

    Ostavka, ostavka!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA