≫ 

Dr Nestorović objasnio da li ljubičaste i crvene fleke na prstima mogu da budu simptom korona virusa

- Deca apsolutno nisu rizična populacija, nema deteta u Srbiji koje je ozbiljno obolelo

  • 20
Nestorović, Koroan Virus Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Pixabay

Profesor i doktor pulmologije Branimir Nestorović je gostujući u emisiji na TV Pink govorio o ljubičastim i crvenim flekama na prstima za koje neki strani dermatolozi smatraju da može da bude u vezi sa korona virusom.

Nakon što je na desetine pacijenata prijavilo ovaj simptom u južnoj i severnoj Americi, dermatolozi su ovo stanje nazvali "kovid prstima". Vodeći dermatolozi sumnjaju da bi ova manifestacija mogla da bude povezana sa korona virusom i dodaju da su ove znakove ispoljavali mlađi pacijenti, obično deca u tinejdžerskom dobu. Ipak, kažu da treba uraditi još dodatnih analiza kako bi se ovaj simptom doveo u vezu sa novim virusom.

Na pitanje da li se kod dece pojavljuju ovakve kožne manifestacije dr Nestorović kaže:

- Ima svašta na netu, to je budalaština. Deca apsolutno nisu rizična populacija, nema deteta u Srbiji koje je  ozbiljno obolelo. Oni mogu da se razbole, to smo videli, a donedavno se pričalo i da mogu lako da prenose virus, što se ispostavilo da nije tako. Virus ne voli decu i deca ne vole virus. Situacija s decom je kakva-takva stabilna - kaže dr Nestorović.

Video: Krizni štab doneo odluku: Evo šta će sve raditi od ponedeljka 27. aprila

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA