Svi kupujemo preko interneta: Kako da se zaštite u trenutku kada unesete paket u kuću?

 
  • 1

"Ne razgovarajte s dostavljačem, a najbolje je da ostave ambalažu na pragu"

paket s alija koronavirus foto: pixabay.com

Dr Hilari Džons za britanski Express opisao je najbolji način otvaranja pošiljki i paketa tokom pandemije korona virusa.

Zabrinuti Britanci postavili su doktoru pitanje dok je gostovao uživo na Talk radiju vezano za primanje pošiljki.

- Poštari i vozači mogli su bez simptoma da nose virus ili da obavljaju radne dužnosti uprkos simptomima. Stoga savetujem najbolji način otvaranja paketa koji bi mogli da budu kontaminirani smrtonosnim virusom.

- Ono što znamo do sada je da sve što vam se dostavi, ako osoba koja je dostavila nije nosila rukavice, a kontaminiranom rukom je dodirivala pakovanje ili paket , teoretski bi virus mogao da obitava i na paketu, čak nekoliko sati, možda čak i 24 sata. Imate nekoliko opcija – kaže doktor.

- Ne razgovarajte s dostavljačem, a najbolje je da ostave ambalažu na pragu. Kasnije kada ode, vi ćete uzeti pošiljku – objašnjava on.

- Možete da stavite rukavice, da dodirnete ambalažu i izvadite sadržaj. Zatim bacite ambalažu – dodaje doktor i kaže da imamo još jedno rešenje.

- Možete da ostavite pakovanje u kartonskoj kutiji tokom 48 sati jer biste tako eliminisali svaki trag virusa – savetuje doktor.

- Isto tako možete da, i ako nemate rukavice, uzmete pošiljku, otvorite je, bacite ambalažu u đubre i potom temeljno operete ruke sapunom i toplom vodom. To je sve što treba da uradite kako biste minimizirali mogućnost od zaraze – zaključio je dr Hilari Džons.

(Telegraf.rs/B.K.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko tamo

    24. april 2020 | 03:15

    I dezinfikujete sve sto je stiglo u paketu posto je i to neko isto tako dirao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA