Momak preminuo od korona virusa, a porodica ne zna gde mu je telo: "Imao je samo 28 godina"

 
 ≫ 
  • 1

"Mislila sam da će biti dobro. Izgleda da sam bila naivna..."

Dean McKee Din Meki / Foto: Facebook/Dean McKee

Dvadesetosmogodišnji Din Meki iz Londona, preminuo je u utorak, osam dana nakon što je dobio simptome korona virusa, uključujući temperaturu i malaksalost, ali ne i kašalj. Njegova porodica ne zna gde je njegovo telo i ne znaju da li će moći da zakažu sahranu.

- Nisam očekivala da će umreti – za The Sun je izjavila njegova sestra i zdravstvena radnica Lujza i dodala:

- Naš brat Ričard je Dinu rekao da ode u bolnicu, ali ja nisam. Mislila sam da će biti dobro. Izgleda da sam bila naivna.

Pre nego što se razboleo, Din je radio prekovremeno u domu za odrasle, u komšiluku gde je živeo sa majkom Džejn Hil (59).

Kad je korona virus počeo da se širi, Din je sve više radio, dodatno se brinući za odrasle.

- Majka mi je rekla da je nosio masku, ali da je kući dolazio iznuren i da nije jeo. To nije ličilo na njega. Bio je krupan i voleo je da jede. Međutim, radio je neprestano. Bio je premoren – ističe Lujza.

Pored Lujze i Ričarda, Din je imao i sestru Džo. Svi su ga pazili. Važio je za "bebu u porodici".

- Budući da je toliko bio umoran, shvatili smo da je bolestan. Nije imao energije i malaksao je. Nije verovao da je u lošem stanju jer je bio mlad. Zvala sam ga svaki dan. Rekao mi je da se oseća isto. Da mu nije lošije. Više smo bili zabrinuti za mamu koja je dijabetičar, koja je već izvesno vreme u izolaciji koja će trajati minimum tri meseca.

Lujza je Dina ponovo pozvala u ponedeljak, a on joj je rekao da se oseća isto. Međutim, oko 10 sati uveče, majka Džejn je čula kad se srušio na pod.

Pozvala je hitnu pomoć koja je stigla za pola sata. Odvezli su ga u bolnicu Charing Cross u centru Londona, ali porodica ne zna šta se dalje dešavalo.

Ričard je zvao bolnicu da pita kako mu je brat, ali su mu rekli da ga pozove na mobilni telefon. Din se nije javljao. Pozvao je bolnicu ponovo oko 2 sata ujutru i direktno ih pitao da li mu je brat živ.

- Iz bolnice su mu kazali da obično ne govore šta se pacijentima desilo preko telefona, ali kad ih je pitao tako neposredno, rekli su mu da je Din preminuo – kaže Lujza.

Džejn i Ričard su otišli da vide telo. Morali su da nose punu zaštitnu opremu.

- Bilo je strašno. Svi smo bili očajni. Bila sam tako naivna, mislila sam da će se oporaviti. Ovo poručujem svima koji imaju simptome da odmah odu u bolnicu.

- Još uvek ne znamo gde mu je telo i jasno nam je da nećemo moći da održimo sahranu zbog zabrana vlade. I kad su ga odvezli nisu nam dali da budemo uz njega. Slomljena sam – kaže Lujza.

(Telegraf.rs)

Video: Dete palo sa trećeg sprata u Novom Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marakuja

    14. april 2020 | 12:10

    Covece, vidi koliki je. Lekari lepo upozorise na gojaznost kad je u pitanju koronavirus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA