Muž prelepe manekenke zaražen koronom: "Toliko me boli glava da kad se zakašljem, mislim da će pući"

 
 ≫ 
  • 0

Ni Sakis nije izbegao korona virus

Nakon što je grčka manekenka Hristina Boba objavila da boluje od korona virusa, a njen suprug koji je bio negativan na testu, sedi pored nje - ispostavilo se da je i on zaražen.

Grčki voditelj Sakis Tanimanidis govorio je za medije o simptomima koje osećam.

- Nije ispalo kako smo želeli, ali imam i ja simptome virusa. Danas sam bolje. Dva dana mi je temperatura skakala do 38,7, a imao sam i blage poteškoće u disanju. Imao sam glavobolju prvi dan, toliko jaku, da sam mislio da će mi glava otpasti kada se zakašljem - rekao je za jednu grčku emisiju iz izolacije.

- Potpuno je prirodno da se ljudi plaše. Da nam je neko pre dve nedelje rekao da će nam se ovo desiti, smejali bismo se jer se ovako nešto dešava samo u naučno-fantastičnim filmovima.

Podsetimo, javnost je ostala iznenađena kada je njegova supruga objavila da ima korona virus u videu na Instagramu. Ne bi to bilo ništa čudno da njen suprug sve vreme nije sedeo do nje, bez maske i govorio kako ga je on izbegao.

Hristina i Sakis foto: Instagram/chrismpo

Ideja je bila da se razdvoje u odvojene sobe i čekaju da se Hristina oporavi. Nažalost, sada je i Sakis zaražen.

- Jedine dobre vesti su što smo opet jedno drugom u zagrljaju i ne moramo da se krijemo po kući - zaključio je.

Osnovne mere prevencije protiv korona virusa, Infografika Ilustracija: Nikola Jovanović

Zdravstveno upozorenje za putnike koji dolaze iz zaraženih područja 

Svi koji su boravili u području u kojima su aktuelne epidemije COVID-19, ili bili u kontaktu sa osobama kod kojih je potvrđena infekcija ili postavljena sumnja na nju, ili su posećivali zdravstvene ustanove u kojima se leče oboleli od ove bolesti dužni su da se drže sledećih uputstava Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut":

u narednih 14 dana smanjite kontakte sa drugim osobama u domaćinstvu, na radnom mestu ili na javnim mestima,

ako osetite simptome infekcije organa za disanje (povišena temperatura, kijavica, kašalj, curenje iz nosa, otežano disanje ili drugo), odmah stavite masku preko usta i nosa, pojačajte higijenu ruku (pranje toplom vodom i sapunom), izbegavajte kontakte sa drugim osobama, koristite maramicu kad kijate ili kašljete, i pozovite telefonom epidemiologa instituta ili zavoda za javno zdravlje nadležnog za područje u kome boravite. Od epidemiologa ćete dobiti uputstva o daljem postupku.

Za bliže informacije pozvati broj Ministarstva zdravlja - 064 8945 235, ili  Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović–Batut”  - 011 2684 566, ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite čije kontakt informacije možete pronaći na ovom LINKU Ministarstva zdravlja.

Sve novosti vezane za korona virus možete pratiti u blogu uživo.

(T.T./Telegraf.rs)

Video: Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja otvoreni informantivni štandovi na više lokacija u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA