Penzionerka Svetlana (74) podelila savete o korona virusu vršnjacima u Srbiji: Evo šta je poručila

 
 ≫ 
  • 2

- Nemojte da se švrćkate bez veze, budite što više u stanu, a nabavke mogu da se obave i preko interneta - započela je gospođa Svetlana Davidovac objavu na Instagramu

Svetlana Davidovac Foto: Instagram/Svetlana Davidovac

Svetlana Davidovac definitivno je nova zvezda Instagrama jer je potpuno drugačija od svih koje smo upoznali. Baka ima 74 godine i odlučila je da se obrati svojim vršnjacima u vezi s korona virusom, a njenu objavu definitivno vredi pročitati. Priču o njoj prenosi i hrvatski Index.

- Moje preporuke za penzionere tokom pandemije. Dragi čitaoci (pretežno iz Srbije, BiH i Crne Gore), juče sam htela da započnem fizikalne terapije za kičmu, ali, na sreću, stvar nije previše ozbiljna, pa je doktor preporučio da dođem kad se smanji opasnost za moje godine (74). Penzioneri i svi preko sedamdeset, mi smo najugroženiji. Nemojte da se švrćkate bez veze, budite što više u stanu. a nabavke mogu da se obave i preko interneta - započela je gospođa Svetlana objavu na Instagramu.

- Zamolite unuke da vam plate račune ako treba, u bankama su redovi - izbegavajte to. Takođe, nemojte da se zagađujete lažnim informacijama na svu ovu muku: ako znate engleski čitajte sajt Svetske zdravstvene organizacije - uputila je Svetlana svoje vršnjake.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by ⚜️Svetlana Davidovac Đurović⚜️ (@svetlana_davidovac) on

Ne histerišite i ne pravite paniku

- Jako je važno da održavamo higijenu (ruke, izuvanje kad ulazimo u stan, momentalno presvlačenje ako smo bili u prevozu) ali i da se ne histeriše i ne pravi panika. Ako ste mladi, a čitate moje priče, pokažite ovo roditeljima - oni treba da me poslušaju i da ne jure u dispanzer za svaku malu kijavicu. Zna se koji su simptomi i postoje telefoni ako se sumnja. U Kini polako sve prolazi, a tamo je bilo najgore, znači i Evropi treba par meseci da sve bude kontrolisano i normalno. Ne nasedajte na lažne informacije i gluposti a la "jedite beli luk" ili "pričao mi komšija koji ima šuraka na Torlaku čija zaova zna..." Na temu lažnih vesti isto postoji sajt koji sprečava da se dezinformacije šire kao i virus, stavila sam ga kao link u biografiju - zaključila je gospođa Svetlana i svima poželela puno zdravlja.

Inače, Svetlana Davidovac je iz Beograda i majka je novinarke i književnice Jelene Đurović. Instagram je otvorila sa 74 godina i na svom profilu deli stare slike sebe i svoje ugledne porodice i s pratiocima deli anegdote vezane za svoj život. Bogata Svetlanina istorija zanimljiva je i mladoj ekipi na Instagramu pa je prati već gotovo 7.000 ljudi.

Video: Skener 41-godišnje žene najbolje pokazuje na koji način korona virus uništava naša pluća

(Telegraf.rs)

Video: Ministar policije Ivica Dačić u poseti Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obrad

    13. mart 2020 | 16:42

    E baš ti hvala na savetima. Nemaš pojma koliko obožavam i kad mi ova moja zvoca a sad još i ti.

  • DARKO 100%

    13. mart 2020 | 16:47

    Najbolje da odete u atomsko skloniste,i da ne izlazite u narednih sto god,vasim unucima i deci bi sinulo sunce onda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA