Ova žena godinu dana nije pila vodu, evo šta joj se dogodilo

 
 ≫ 
  • 16

Dry fasting dijeta podrazumeva uzdržavanje od hrane i vode

Joga učitelj i nutricionista Sofi Patrik je zagovornica specifične dijete koja se naziva "dry fasting", a koja podrazumeva totalno čišćenje organizma koje se svodi isključivo na unos sveže ceđenih sokova

Tridesetpetogodišnja Sofi koja živi na Baliju u Indoneziji tvrdi da je prestala da pije vodu pre godinu dana, a tečnost je u organizam unosila putem voća i povrća.

Sofi tvrdi da je tako rešila problem sa bolovima u zglobovima, otečenost oko očiju, alergiju na hranu, probleme sa kožom i probavom, iako je svesna da bi mnogi lekari osporavali ovaj vid dijete.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SOPHIE PRANA (@pimpyourprana) on

Ona je zapravo čistila svoj organizam svakog dana - odnosno od 13 do 14 časova dnevno nije konzumirala hranu i vodu, a tečnost je dobijala iz sokova i kokosove vode.

- Imala sam užasne otoke na licu i zglobovima, kao i podbulost - bila sam toliko otečena da sam izgledala bolesno. Doktori su mi kazali da mi apsolutno ništa ne fali i da je jedino mogu da odem na hiruršku operaciju kako bih se oslobodila otoka u predelu kapaka. Prijatelj mi je predložio da pokušam sa dry fasting dijetoim. Brzo sam primetila kako otok spada sa mog lica i zglobova, pa sam želela da istražujem više. Tražila sam mnoge odgovore u svom životu i smatram da mi ih je Univerzum poslao - ispračala je influenserka, koju prati 16.000 ljudi na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SOPHIE PRANA (@pimpyourprana) on

Nutricionistkinja tvrdi da "flaširana i tekuća voda ne hidriraju organizam već opterećuju rad bubrega i čini da se osećate naduti".

- Prvo vaša usta počinju da se suše, a mozak vam govori da vam je potrebno piće. Misli ti ukazuju da moraš da uneseš vodu, čak i kada nisi dehidriran, i jako je teško odoleti iskušenju. Na početku je teško ali onda shvatiš koliko je oslobađajuće, to je najbolja psihoterapija. Kada sam prestala da konzumiram hranu i ispijam vodu imala sam mnogo više vremena za druge stvari - tvrdi Patrikova.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SOPHIE PRANA (@pimpyourprana) on

Uspela je da ne pije nikakvu tečnost 52 sata, ali njen san je da uspe da izdrži deset dana...

Iako Sofi kaže da je njena porodica ne razume, ona dobija mnogo podrške od korisnika društvenih mreža koji hvale njen odličan izgled.

- Kada sam porodici ispričala o svojok vidu dijeti, pitali su me da li pripadam nekom kultu. Prestala sam da im objašnjavam jer sam videla da im je sve jako zbunjujuće. Na kraju, mogu da vide da radim, spavam manje od njih, moja koža sija i imam mnogo energije. Mislim da nikada nisam izgledala bolje - ispričala je joga učiteljka i nutricionistkinja.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SOPHIE PRANA (@pimpyourprana) on

Zanimljivo je da je ova Amerikanka ranije isprobala terapiju urinom, ispijala je svoju mokraću kako bi se izborila sa zdravstvenim problemima. Ispričala je za britanski "Metro" da je to odlična metoda za lečenje probave, kože i detoks organizma.

Dok Sofi zaista može u svom životu da radi šta hoće, moramo da napomenemo da ljudski organizam ne može da izdrži bez vode duže od tri dana. Voda je esencijalna za sve metaboličke procese u organizmu, kao i uriniranje - putem mokraće se telo oslobađa štetnih materija.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SOPHIE PRANA (@pimpyourprana) on

Za sada postoji veoma malo naučnih istraživanja o dry fasting vidu dijete i ne postoji dokaz da ima bilo kakve zdravstvene koristi.

(Telegraf.rs/K.M.)

Video: Bećerić: Pošto ni mi advokati ni sudija nismo doktori, sud će raditi po onome što je komisija rekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja, Bg

    8. februar 2020 | 11:21

    Izgleda kao zombi, uostalom, kao I vecina veganaca.

  • Idi begaj

    8. februar 2020 | 11:28

    Ne verujem ni reč od ove priče. Taman posla da se godinu dana ne pije voda. Piti samo sokove donelo bi neku tešku boleštinu.

  • Ja sam psiho 👻

    8. februar 2020 | 11:56

    Ja ne dišem -godinu dana!😂👻I super se osećam!😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA