Kada probate japanske palačinke, posle njih više nikada nećete jesti obične

 ≫ 
  • 4

Japanske palačinke svojim izgledom podsećaju na američke, ali su dvostruko deblje, a testo je mekanije i vazdušastije.

Što se tiče pripreme, ne zahtevaju previše vremena niti kulinarskog umeća, pa će vam dobro doći da ih spremite kada imate iznenadnu posetu gostiju ili želite da se zasladite.

Sastojci:

2 žumanceta

1 kašika mleka

pola kašičice ekstrakta vanile

25 g brašna

pola kašičice praška za pecivo

3 belanceta

1/4 kašičice vinskog praška za pecivo

pola kašike kristalnog šećera

Priprema:

U posudi pomešajte žumanca, mleko, vanilu, brašno i prašak za pecivo. Mešajte sve dok masa ne postane glatka. U drugoj posudi mutite belanca sa vinskim praškom za pecivo i postepeno dodajte šećer.

Potom je potrebno da spojite penu od belanaca i smesu sa žumancima.

(Telegraf.rs)

Video: Razlika između kome i moždane smrti: dr Mirko Jovanović odgovara na sva pitanja o transplantaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    10. januar 2020 | 19:02

    Kao mali bio sam zeljan svega uvijek su mi oci gladne bile svega kao svakom klincu koji je rastao u sirotistu secam se kad sam jeo palacinke posute secerom jer drugog namaza nije bilo

  • D. M.

    10. januar 2020 | 18:00

    25 grama brašna? Za koliko je to palačinaka?

  • DARKO 100%

    10. januar 2020 | 17:08

    Jedite cicvaru ,da vidite kako se sa njom telo podmladjuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA