Kada probate japanske palačinke, posle njih više nikada nećete jesti obične
Japanske palačinke svojim izgledom podsećaju na američke, ali su dvostruko deblje, a testo je mekanije i vazdušastije.
Što se tiče pripreme, ne zahtevaju previše vremena niti kulinarskog umeća, pa će vam dobro doći da ih spremite kada imate iznenadnu posetu gostiju ili želite da se zasladite.
Sastojci:
2 žumanceta
1 kašika mleka
pola kašičice ekstrakta vanile
25 g brašna
pola kašičice praška za pecivo
3 belanceta
1/4 kašičice vinskog praška za pecivo
pola kašike kristalnog šećera
Priprema:
U posudi pomešajte žumanca, mleko, vanilu, brašno i prašak za pecivo. Mešajte sve dok masa ne postane glatka. U drugoj posudi mutite belanca sa vinskim praškom za pecivo i postepeno dodajte šećer.
Potom je potrebno da spojite penu od belanaca i smesu sa žumancima.
(Telegraf.rs)
Video: Razlika između kome i moždane smrti: dr Mirko Jovanović odgovara na sva pitanja o transplantaciji
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Luka
Kao mali bio sam zeljan svega uvijek su mi oci gladne bile svega kao svakom klincu koji je rastao u sirotistu secam se kad sam jeo palacinke posute secerom jer drugog namaza nije bilo
Podelite komentar
D. M.
25 grama brašna? Za koliko je to palačinaka?
Podelite komentar
DARKO 100%
Jedite cicvaru ,da vidite kako se sa njom telo podmladjuje
Podelite komentar